Kolmoskivitysillan nihkeä voitto Pyrinnölle

Pyynikillä nähtiin torstaina kylmiä käsiä, kun Pyrintö loppujen lopulta haki selvän voiton Lapuan Kobrista. Kummankaan joukkueen pelistä ei kovin montaa ilonaihetta löytynyt, ja erityisesti joukkueiden kolmen pisteen heittotarkkuus jätti paljon toivomisen varaa.

Ottelun tilastot

Pyrintö karkasi sitkeästi pelissä mukana roikkuneilta Kobrilta vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä ja otti tärkeän voiton luvuin 85-68. Kotijoukkueen kahden pisteen saldo Pyynikillä tosin ei voinut valmentaja Sami Toiviaista tyydyttää, sillä Pyrinnön peli oli pahasti hakusessa.

Illan Korisliiga-ottelu ei nimittäin kovin kaunista koripalloa tarjonnut. Silmiinpistävää oli varsinkin kolmen pisteen heittojen kivittäminen. Kyse ei ollut myöskään pelkästä sattumasta tai huonosta tuurista, sillä kummassakin joukkueessa otettiin aivan liikaa vaikeita heittoja.

Lopulta kolmosia räiskittiin jo melkein ”josko nyt viimein uppoaisi” -hengessä. Illan pahin kivittäjä oli normaalisti kovia pisteitä iskevä Kobrien Nick Kellogg, jonka illan saldoksi kaukoheitoissa jäi ruma ja surullinen 0/13.

− Nickillä oli vain huono ilta tänään, niitä sattuu, Kobrien Stephen Croone totesi.

Vielä ottelun puoliajalla Kobrat oli kuitenkin ottelussa vahvasti mukana ja pukukoppeihin mentiin lapualaisvieraiden 35-33-johdossa. Toiviainen oli kuitenkin saanut tauolla puhallettua joukkoihinsa hieman virtaa, ja Pyrintö nappasi johtoaseman itselleen kolmannella neljänneksellä.

− Tulimme alkuun hyvin, mutta kolmannella neljänneksellä törmäsimme seinään. Aloimme ottaa huonoja heittoja, emme pelanneet yhtä aggressiivisesti puolustuksessa, Croone jatkoi.

− Vähän käynnistämisvaikeuksia, sellaista se on välillä. Mitä pidemmälle kausi etenee, ei niitä saisi tulla, Pyrinnön Topias Palmi mietti.

Viimeisen erän alkuun punainen kotiryhmä nykäisi kahdessa minuutissa 7-0-runin ja ottelu alkoi olla taputeltu. Vielä kun tuttuun tapaan erinomaisen energisesti pelannut Lassi Kilpinen kävi nappaamassa kaksi todella kovaa hyökkäyspään levypalloa ja viimeisteli molemmista myös korit perään, kääntyi peli lopullisesti isännille.

Kuten todettua, ei Pyrinnön leirissä otteluun tyytyväisiä oltu, vaikka lopulta tulostaulu kertoi 17 pisteen voitosta. Kapteeni Antero Lehto oli Pyrinnön karmean alun henkilöitymä: kolmen pisteet heitot avauserässä 0/6 ja heikkojen heittojen myötä kotiryhmä teki ensimmäisellä kympillä vain 12 pistettä.

− Me heitimme hirveästi kolkkeja, mutta ne olivat vapaita heittoja, Palmi kertoi.

− Alussa meidän pelin intensiteetti oli melko alhainen. Kun kuusi ekaa kolmen pisteen heittoa meni ohi, se alkoi kääntyä tuskaksi ja pakottamiseksi. Toisaalta olen ihan tyytyväinen, että tuli vähän vaikeampi peli, tämä on varmasti herätys myös meidän harjoitteluumme, valmentaja Toiviainen pohti.

Kobrat oli liikkeellä vain seitsemän miehen rotaatiolla ja loppua kohden bensa loppui lapualaisten koneesta. Erityisesti tämä näkyi Kelloggin peliotteissa. Miestä rikottiin välillä kovaakin, heitto ei uponnut edes vahingossa ja turhautuneen pelurin loppusaldoksi jäi vain yhdeksän pistettä.

− Onnistuimme tänään kohtuuhyvin Croonen ja Kelloggin kanssa, jotka olivat meidän kannalta pääpelaajat scouttauksessa. Ihan hirveästi helppoja heittoja he eivät saaneet, Toiviainen totesi.

− Vaikea peli meille. Pelasimme tosi hyvin kolme neljännestä, mutta viimeisessä erässä he ottivat sen runin, mitä hyvät joukkueet tekevät. Täällä voittaakseen pitäisi pelata melkein täydellinen peli, Kobrien valmentaja Derrick Crayton sanoi.

− Et voi tulla tänne pelaamaan vieraissa ja menettää palloa 21 kertaa. Otimme paljon myös huonoja heittoja, Crayton linjasi.

Pyrinnön riveistä valopilkkuja olivat Kilpinen sekä ehkä myös 17 pistettä mieheen tehtailleet Palmi ja Brian Asbury. Torstain ottelussa nähdyillä otteilla Kobrat kaatuu, mutta se ei valitettavasti kovin kummoinen mittari ole tällä hetkellä, joten tamperelaisten täytyy petrata peliään merkittävästi runkosarjan loppusuoralle.

Lapualaisten iltaan positiivista virettä toi vasta 16-vuotiaan Perttu Blomgrenin lupaava peli. Nuorukainen sai Korisliiga-uransa toiseksi kovimmat peliminuutit, teki 20 minuutin peliajalla kuusi pistettä, eikä otteita tarvinnut hävetä puolustuspäässäkään.

− Nyt meillä on aikamoiset seuraavat viisi peliä. Tiukkoja vieraspelejä, kovia kotimatseja. Nyt vain laadukasta harjoittelua ja fiksusti mm. palautumiseen liittyvät asiat. Odottava tunne meillä on kaikilla, Toiviainen summasi.