Korihaille kaksi uutta takamiestä

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaiset sopimukset kahden yhdysvaltalaisen takamiehen Casey Bensonin ja Anton Cookin kanssa.

24-vuotias Benson pelasi viime kauden Slovenian pääsarjassa Hopsi Polzelan joukkueessa. 190-senttinen pelintekijä sai peliaikaa 29 peliminuutin verran ja keräsi tilastosaldoikseen 7,3 pistettä, 5,6 syöttöä ja 4,4 levypalloa ottelua kohden.

– Hienoa päästä pelaamaan Jordin [päävalmentaja Juste] ja koko joukkueen kanssa fanien edessä. Pyrin tuomaan joukkueeseen kovuutta ja paloa, ja haluan olla mukana luomassa voittamisen kulttuuria. Uskon, että kaudesta tulee hyvä, Benson kertoi Korihaiden tiedotteessa.

– Meillä on kokonaisuudessaan hyvin nuori joukkue, mutta Caseylla on kuitenkin jo kokemusta eurooppalaisesta pelityylistä ja joukkueen johtamisesta. Hän lukee peliä hyvin ja rakentaa tilanteita taitavasti. Lisäksi hän pelaa erittäin fiksusti puolustuspäässä. Olen todella tyytyväinen, että saamme Caseyn joukkueeseen. Hän oli ykkösvaihtoehtomme pelintekijäksi, Jordi Juste kertoi.

23-vuotias takamies Anton Cook tulee Korihaihin taas heittävän takamiehen rooliin. Cook pelasi viime kaudella Brasiliassa Joinvillen joukkueesta, jossa pelasi keskimäärin 30 minuuttia per ottelu ja sai peleissään aikaiseksi 16 pistettä, 2,7 levypalloa ja 2,6 syöttöä.

– Olen kiitollinen mahdollisuudesta tulla Uuteenkaupunkiin ja Korihaihin pelaamaan. Tavoitteenani on parantaa omaa peliäni joka päivä ja tietysti auttaa joukkuetta pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla, Cook kertoi.

– Anton on todella taitava pallonkäsittelijä ja erittäin hyvä heittäjä. Nopeiden käsiensä ansiosta hän pystyy viimeistelemään vahvasti eri paikoista ja tarvittaessa toimimaan myös pelintekijänä. Uskon, että Antonista voi kasvaa joukkueen tiukkojen paikkojen ratkaisija, Juste kertoi.

Kahden uuden yhdysvaltalaispelaajan lisäksi Korihailla on pelaajasopimukset tulevalle kaudelle Elias Lahdensuun, Henri Ventoniemen, Miikka Marttisen, Elias Eerikinharjun, Valtteri Leinon, Luke Meiklen, Tommi Lehtosen ja Eemil Wahlbäckin kanssa.