Korihait antoi potkut valmentajalleen

Keskiviikon jatkoaikatappioon päättynyt kotiottelu jäi Uudenkaupungin Korihaiden valmentajan Damion Dantzlerin viimeiseksi joukkueen penkillä. Uutena valmentajana pestin ottaa portugalilainen Pedro Nuno Monteiro.

Korihait on jumahtanut Korisliigan sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi, mutta seuran mukaan potkuissa ei ollut kyse pelkästään urheilullisten tulosten puuttumisesta.

– Taustalla on toimintatavoissa pidemmällä aikavälillä esiin tulleita ristiriitoja, jotka alkoivat vaikuttaa sekä valmentajan ja joukkueen että seuran johtokunnan ja valmentajan välisiin luottamussuhteisiin. Koimme tilanteen sellaiseksi, että siihen oli nyt tarve reagoida, Korihaiden puheenjohtaja Johanna Kutila kertoi seuran tiedotteessa.

Dantzlerin tilalle tuleva Nuno Monteiro on valmentanut aiemmin niin Portugalissa, Meksikossa kuin Kanadassakin. Viime kaudella hän johti kotimaansa sarjassa Illiabumin LPB-liigan voittoon.

– Ykkösjuttu on tällä hetkellä joukkueen peli-ilmeen parantaminen ja sen aikaansaamiseksi tarvitsemme valmentajan, joka uskoo joukkueen kykyyn voittaa ja luo tuota uskoa myös pelaajiin, Kutila kertoi.

Korihailla on tällä hetkellä sarjassa kuusi voittoa ja 18 tappiota.

Dantzler on viihtynyt Suomessa vuodesta 2007 lähtien. Pelaajana hän ehti edustaa Tamperee Pyrintöä, Team Componentaa, Salon Vilpasta ja Loimaan Korikonkareita. Valmentajana 42-vuotias yhdysvaltalainen on ollut mukana Ura Basketin, Loimaa Bisonsin, Lapuan Kobrien ja Korihaiden toiminnassa.