Korisliigan ja sarjanousija-Uran tähtipelaaja Dime häipyi Bulgariaan

Ura Basketin 206-senttinen sentteri Malik Dime jättää joukkueen ja siirtyy Bulgariaan. Dime oli alkukaudella yksi Korisliigan parhaimmista pelaajista ja hänet valittiin sarjan marraskuun pelaajaksi.

Dime pelasi Urassa 16,6 pisteen ja 12,6 levypallon keskiarvoilla. Isokokoinen ja erittäin urheilullinen sentteri hallitsi korinalustaa suvereenisti. Miehen blokkikeskiarvo oli 3,33, millä lukemalla koko kauden osalta olisi laitettu ennätyksiä uusiksi − edellisen kerran Korisliigan torjuntatilasto on voitettu edes yli kahden blokin keskiarvolla yli kymmenen vuotta sitten.

Ura ei olisi luonnollisestikaan halunnut tähtipelaajansa jättävän joukkuetta kesken kauden, mutta parempi tarjous Bulgariasta vei miehen mennessään.

− Koen, että tehtävämme on kannustaa ja auttaa pelaajia ottamaan seuraava askel, kun sellainen on tarjolla. Toisaalta Korisliiga on osoittanut olevansa sarjan parhaille pelaajille ilmasilta Euroopan suursarjoihin, esimerkiksi Saksan BBL:ään, Ranskaan, VTB-liigaan tai muualle.

− Oma mielipiteeni on ehdottomasti se, että tämänlainen olisi pitänyt ja voinut olla seuraava siirto Malikille.

− Olen luonnollisesti pettynyt tähän lopputulokseen. Toivon olevani väärässä, ja että siirto osoittautuu Malikille hyväksi, Uran päävalmentaja Kristian Palotie kertoi seuran tiedotteessa.

Uran joukkue on kovalla koetuksella, kun Dimen lähdön myötä ryhmällä on laittaa kentälle ainoastaan yksi yhdysvaltalaisvahvistus, Avery Woodson. Chris McNealyn kausi päättyi loukkaantumiseen ja Stephen Croone ei ole vielä lähellä omasta vammastaan kentille paluuta.

− Samaa pelaajaa emme varmasti tule löytämään ja nyt avarramme katsetta, kun korvaajaa etsitään, Palotie kertoi.