Kotkan koripallosuuruus, Hall of Fame -jäsen Erkki Hiltunen on poissa

Kymen Sanomat uutisoi tänään kotkalaisen koripallolegendan Erkki Hiltusen menehtymisestä. 91-vuotiaana kuollut Hiltunen valmensi KTP:ssä 40 vuoden ajan. Hänen valmentamansa aikuisten ja nuorten joukkueet voittivat yhteensä 16 Suomen mestaruutta ja 34 SM-mitalia.

KTP:n miesten joukkueen Hiltunen valmensi pääsarjatasolle vuonna 1957, ja heti SM-sarjakaudella 1958 KTP voitti kultaa ensimmäisenä pääkaupunkiseudun ulkopuolisena joukkueena. KTP ylsi Hiltusen valmentaja-aikana miesten SM-sarjassa myös kahdesti hopealle ja kuudesti pronssille. Mitalien lukumäärällä mitattuna Hiltunen (9) on Kari Liimon (15) jälkeen Suomen miesten pääsarjahistorian toiseksi menestynein valmentaja.

Valmentamisen lisäksi Hiltunen toimi pääsarja- ja maaottelutuomarina. Hän vaikutti voimakkaasti kotkalaiseen koripallokulttuuriin ja toimi Koripalloliitossa luottamustehtävissä, muun muassa hallituksen jäsenenä.

Koripalloliiton kunniajäsenyydenkin saanut Hiltunen ja Larry Pounds saivat KTP:n historian ensimmäisinä henkilöinä paitansa Karhuvuoren urheilutalon seinälle vuonna 2012. Vuonna 2014 Hiltunen nimettiin Suomen koripallon Hall of Fameen.

Antti Lehonoksa