KTP:n murskavoitto venytti sarjan Joensuun ratkaisuun asti

KTP:n ylivoimainen voitto Katajasta venytti ainutta yhä jatkuvaa Korisliigan puolivälieräsarjaa ratkaisevaan viidenteen otteluun. Kataja pysyi ottelussa mukana tasan yhden, ensimmäisen minuutin ajan, minkä jälkeen KTP huristeli kotikentällään karkuun.

KTP – Kataja 94-66
Ottelun tilastot

Kotkalaiset olivat niskan päällä heti tuon ensimmäisen minuutin jälkeen. Jo puoliajalla ero oli 19 pisteessä KTP:n hyväksi ja toisella puoliajalla isännät kurittivat Katajaa siihen tapaan, että etumatka kohosi jo 30 pisteeseen.

– Ei oikein muuta ollut tehtävissä kuin ottaa se voitto. Lähdimme hyvällä asenteella ja saimme ekalla puoliajalla niin hyvän johdon, että se kesti loppuun asti, KTP:n Joonas Lehtoranta (11/4) kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

– Meidän puolustuksemme oli tänään hyvää, vaikka he saivatkin vähän liikaa hyökkäyslevypalloja. Seuraavaan peliin vaan samalla tavalla kuin tänään, Lehtoranta sanoi.

KTP pussitti omat heittonsa hyvillä prosenteilla sisään, kun taas Katajan korinteko oli tuskaista läpi ottelun. Toisaalta kotkalaisten puolustus pakotti vieraat vaikeisiin heittoihin, toisaalta Katajan pelaajat myös missasivat valtavasti helpohkoja yrityksiään.

Kataja raapi ottelussa hurjat, lähes käsittämättömät 26 hyökkäyslevypalloa, mutta hävisi silti aivan pystyyn. Joensuulaisilla oli kymmenen heittoyritystä isäntiä enemmän, mutta heittoprosentit (2p: 36 %, 3p: 14 %) olivat surkeat.

– Ekalla jaksolla Katajalla oli vielä 14 hyökkäyslevyä, mikä on kammottava määrä. Siinä paransimme kuitenkin, KTP:n valmentaja Roope Mäkelä kertoi tv-haastattelussa.

– Meiltä puuttui sellainen räjähtävyys ja päämäärätietoisuus, mikä meitä on vaivannut vieraskentällä vähän koko kauden ajan. Se näkyi varsinkin siirtymähyökkäyksissä. Ei ole sitä itseluottamusta, Katajan valmentaja Petri Virtanen sanoi.

– Hyökkäys tökki tosi pahasti. Kotkalle tietysti kunnia siitä, että he puolustivat erinomaisesti, Virtanen kertoi.

Monesti Katajan tukipilarina toiminut Rahlir Hollis-Jefferson sai iltansa saldoksi 2/15 heitot ja Sebastian Lindberg ei pussittanut yhtäkään seitsemästä heitostaan. Eikä se hyökkäys kulkenut yhdelläkään Katajan pelaajalla, noita mainittuja hyökkäyslevyjä lukuun ottamatta.

KTP taas onnistui laajalta rintamalta, kun vain Brandon Tabbin (3p) ilta oli tahmeampi. Yllättävänä ykkösenä hääri Juho-Matti Henttonen, joka sai kasaan 19 pistettä upottaen neljä viidestä kolmosyrityksestään. Myös Brandon Sly (22/3/6s) oli hyvässä iskussa.

– Me menemme vain kahdeksalla pelaajalla, ja tarvitsemme kaikki kahdeksan mukaan. Tänään jokainen kahdeksikossa täytti paikkansa. Tietysti Henttonen oli mahtava Slyn kanssa, mutta saimme huippupelit myös Lehtorannalta ja [Joonas] Timoselta, Mäkelä sanoi.

– Henttonen on tehnyt kovaa duunia [Galin] Smithin kanssa koko sarjan ajan. Kun pystyy vielä heittämään kaukaa, se auttaa levittämään kenttää, Lehtoranta kehui.

KTP:n riemukkaan voiton myötä ottelusarja jatkuu viidenteen otteluun Joensuussa. Muut välieräjoukkueet ovat jo selvillä, kun niin Karhubasket, Seagulls kuin Vilpas selvittivät omat puolivälieränsä 3-0-voitoin.

Valmentajien reseptit tuohon ratkaisevaan torstaina pelattavaan otteluun olivat selvät.

– Palautumista, positiivisuutta, taistelua, Mäkelä sanoi.

– Kun voitamme seuraavan pelin, sitten on hyvää aikaa huolehtia, miten voittaisimme vieraissa jonkun pelin, Virtanen kertoi.