KTP:n tukahduttava puolustus kuristi Katajan

Kun Korisliiga palasi maaottelutauolta, KTP kärsi murskatappion Kauhajoella ja Kataja taas otti murskavoiton kotonaan Joensuussa. Perjantai-illan ainoassa ottelussa roolit kääntyivät täysin päälaelleen, kun KTP:n aktiivinen ja aggressiivinen puolustus vei voiton Katajasta jo ensimmäisellä puoliajalla.

Ottelun tilastot

KTP:n päävalmentaja Ray Ailus oli saanut ryhmänsä pelaamaan todella tiukkaa puolustuspeliä heti ottelun avauksesta lähtien. Kotkalaiset olivat takiaisina Katajan iholla joka tilanteessa ja tuplasivat ärhäkästi. Hieman poikkeuksellisesti tämä yllätti joensuulaisvieraat aivan housut kintuissa.

Kataja hukkasi palloja, tilanteita ja hyökkäyspään sysimusta ilta johti KTP:n nopeisiin hyökkäyksiin ja helppoihin koreihin. Joensuulaiset saivat aikaiseksi lopulta 18 pallonmenetystä ja Kotka rankaisi näistä 23 pisteellä, kun taas KTP menetti pallon koko ottelussa vain kolmasti.

Missään vaiheessa ensimmäistä puoliaikaa Kataja ei saanut hyökkäyspeliään kulkemaan, ja piste-ero KTP:n hyväksi jatkoi vain kasvamistaan. Puoliajalle lähdettiin kotkalaisten 45-22-johdossa. Sama tarina jatkui vielä kolmannella neljänneksellä, kun ero kasvoi jo kotijoukkueen hyväksi 73-44-lukuihin erän päätteeksi.

Viimeinen neljännes ottelusta sitten palloteltiinkin kaikessa rauhassa, ja suurin jännityksen aihe oli Antto Nikkarisen nollapelin rikkoutuminen. Nikkarisen hukassa ollut heitto oli KTP:n pelissä lähes ainoa negatiivinen puoli, ja miehen ensimmäistä pelitilannekoria saatiin odottaa 36 minuuttia – loppusaldoksi kentältä 1/11.

Lopussa Ailus pääsi sytyttämään kuvaannollisen voittosikarinsa, kun penkki tyhjennettiin ja kentältä poistuvat aloituksen miehet saivat vuorollaan kotiyleisön suosionosoitukset. Sikarimies Jari Vekkilä iski lopussa viisi pistettä – kauden korkein pistemäärä veteraanihyökkääjälle.

— Kaikista tyytyväisin olen siihen muodonmuutokseen, mikä koettiin Kauhajoelta tähän. Tällainen puolustuksen halu ja intensiteetin taso antaa meille mahdollisuuden voittaa, Ailus totesi Kymen Sanomille.

— Keskiviikkona nähtiin se negatiivinen visio ja nyt positiivinen. Tuskin jatkossakaan nähdään mitään siltä väliltä, tämä on joko kamalaa tai nautittavaa.

Ruman tappion lisäksi Katajalle ja valmentaja Greg Gibsonille huolenaiheita tuli Jarekious Bradleyn loukatessa itsensä. Bradley näytti taittavan nilkkansa erittäin ikävästi vaarattoman näköisessä tilanteessa jo viiden minuutin pelin jälkeen.