Kymen Sanomat: KTP ja Kataja toteuttavat sentterivaihdon

Korisliigasta kuultiin perjantaina yllättäviä siirtouutisia, kun Joensuun Kataja ja KTP tekivät keskushyökkääjien vaihdon päikseen.

Kenneth Simms siirtyy vaihdossa Kotkasta Katajaan ja Timothy Williams matkaa päinvastaiseen suuntaan. Simms avautui viime viikonlopun Vilpas-ottelun jälkeen valmentaja Ray Ailukselle peliminuuteistaan, mutta KTP:n puheenjohtaja Jyrki Lindström vakuutti Kymen Sanomille, että se ei ollut kaupan syy.

— Se asia oli selvitetty ja sinänsä oli ihan rauha maassa, Lindström sanoi.

— Tässä oli kyse siitä, että Kataja koki tarvetta muutokseen ja niin koimme mekin. Viime otteluissa oli nähtävissä, että Simmsillä oli vaikeuksia meidän nopeamman pelitapamme kanssa. Meillä on joukkueessa nyt aika pientä vipeltäjää, ja silloin on pidettävä vauhtia.

Joensuulaisten puolelta toiminnanjohtaja Riku Tapio kertoi Kymen Sanomille Katajan tehneen aloitteen vaihtokaupassa. Isoin odotuksin kauteen lähtenyt Kataja on valahtanut sarjataulukossa seitsemänneksi ja varsinkin viimeisen kuukauden ajan pelit eivät ole kentällä kulkeneet läheskään toivotusti.

— Kaikki tietävät, että sarjasijoituksemme ei ole sellainen kuin sen tässä vaiheessa sarjaa pitäisi olla. Muutoksia pitää tehdä.

— Tämä on poikkeuksellinen kuvio, mutta on ilahduttavaa, että se onnistui. Tämä todistaa, että seurat ovat hyvässä keskusteluyhteydessä, Tapio sanoo.

Osallistu keskusteluun Koripallo.com Korisliiga-foorumissa