Mestarisuosikki Seagulls kaatoi mestari-Karhubasketin Korisliigan kauden avauksessa

Korisliigan kauden avausottelu Helsingin Kisahallissa päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen isäntä-Seagullsin voittoon luvuin 84-82.

Ottelun tilastot

Mestaruutta jälleen puolustava Karhubasket tarjosi erinomaisen vastuksen helsinkiläisille. Tiukka ottelu ei ratkennut ennen loppusummerin sointia, kun kauhajokisten Brandon Spearman missasi voittoheittoyrityksensä.

Karhubasketilla oli viimeisten minuuttien aikana useita avoimia tai helppoja korintekopaikkoja, joista joukkue ei onnistunut saamaan pisteitä tulostaululle.

Kenties suurimpana mestarisuosikkina kauteen lähtenyt Seagulls oli kotiavauksessaan odotetun vahva. Joukkueesta löytyy paljon leveyttä, kun 10 pelaajaa pelasi heti avauspelissä vähintään seitsemän minuuttia.

Penkiltä nähtiin myös läpi ottelun tärkeitä suorituksia ja penkkimiehet tekivät helsinkiläisille 35 pistettä.

− Pelasimme kovaa, ei tähän silti voi olla tyytyväinen. Meillä oli heittopaikkamme, mutta laitoimme ne vain ohi. Omassa pelissäni täytyy kiittää valmentajaa, joka pisti minut hyviin tilanteisiin. Mieluusti otan sen, mitä puolustus minulle antaa, enkä yritä pakottaa heittoja, Karhubasketille 25 pistettä tehnyt Daniel Utomi kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

− Meidän pitää olla puolustuspäässä selvästi parempia. Joukkue on kuitenkin ollut koossa vasta kuukauden verran, joten nyt täytyy päästä vain salille treenaamaan peliämme, Seagullsin paras pistemies 21 paunallaan ollut Kendale Mccullum kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

− Covid on tuonut tietysti omat ongelmansa. Täällä pelaajat ovat isompia ja vahvempia, myös fiksumpia kuin viime kaudella. Omassa joukkueessamme saamme veteraaneilta paljon neuvoja ja vinkkejä, on tosi hienoa, että meillä sellaisia pelaajia on, Mccullum jatkoi.

Kärkiottelu veti Kisahalliin 470 katsojaa, mikä korona-ajan rajoituksiin nähden on helsinkiläisiltä koriskatsojilta hieno suoritus. Tänään julkaistun Koripalloliiton kasvomaskipakon mukaisesti yleisössä myös oli suojauduttu asianmukaisesti viruksen mahdolliselta leviämiseltä.