Mestarivalmentaja jättää yllättäen Karhubasketin

Kauhajoen Karhubasketin viime kaudella mestaruuteen johdattanut Jussi Laakso on purkanut sopimuksensa ensi kaudesta seuran kanssa. Laakso jatkaa voittoputkessa olevan joukkueen penkillä kauden loppuun asti ja ensi kauden valmentajaksi hyppää nykyinen apuvalmentaja Janne Koskimies.

Karhubasket ja Laakso tekivät vain vuosi sitten jatkosopimuksen myös seuraavasta kaudesta, mutta nyt Laakson kausi Kauhajoella päättyy jo tähän kevääseen.

Joukkue on tällä hetkellä Korisliigassa yhdeksän voiton putkessa ja vuodenvaihteen pelaajavaihdosten jälkeen Karhubasket näyttää kovimmalta haastajalta runkosarjan johtajalle Salon Vilppaalle.

– Jussi Laakson aloitteesta päädyimme tällaiseen ratkaisuun. Jussi on tehnyt täällä loistavaa työtä, johdattaen meidän viime keväänä mestaruuteen. Jussi tuli tänne Sami Toiviaisen apuvalmentajaksi, josta hän nousi päävalmentajan pestiin. Sama jatkumo toistuu nyt, kun Janne ottaa ohjakset käsiinsä, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoi seuran tiedotteessa.

– Olen pyytänyt esimiehiltäni muuttamaan kaksivuotisen sopimukseni yksivuotiseksi henkilökohtaisiin syihin vedoten. Tämä kausi on kuitenkin vielä pahasti kesken ja tavoitteet tälle kaudelle saavuttamatta, joten niitä kohti mennään täysillä.

– Arvostan korkealle seuran puolelta tulleen ymmärryksen päätöstäni kohtaan. Seuraava päävalmentaja edustaa kuitenkin jatkuvuutta, kun Janne hyppää tittelinsä puolesta päävastuuseen, Laakso kertoi.

– Päätös valmentamisen jatkamisesta Kauhajoella syntyi helposti. Seura pystyy tarjoamaan pelaajille niin hyvät olosuhteet, että pystyn vastavuoroisesti vaatimaan heiltä korkeatasoista ja ammattimaista toimintaa, uusi valmentaja Koskimies sanoi.

30-vuotias Koskimies ei ole aiemmin toiminut Korisliigassa päävalmentajana. Hän on valmentanut muun muassa Turussa ja Ray Ailuksen mukana Ruotsissa apu- ja juniorivalmentajana sekä nyt puolitoista kautta Laakson kakkosmiehenä Kauhajoella.