Näädät tasoittivat sarjan Nokian huutomyrskyssä

BC Nokia oli kotihallissaan vahvempi ja päihitti Karhubasketin toisessa välieräottelussa. Kummankin joukkueen fanit loivat Nokian saliin loistavan tunnelman, missä oli hyvä tarjoilla pudotuspeliviihdettä.

BC Nokia – Karhubasket 89-84
Ottelun tilastot

Nokia otti pelin haltuunsa toisella puoliajalla. Kun avauspelissä Kauhajoella Karhubasket oli jatkuvasti askeleen edellä, nyt näädät ottivat kärkiaseman, mistä kotijoukkue ei luopunut. Ottelun lopussa kauhajokiset kirivät jo lähes tasoihin, mutta Nokia onnistui pitämään johdostaan kiinni.

− Kova taistelu. Kauhajoki roikkui siinä koko ajan lähellä. Lopussa klaarasimme homman hienosti, BC Nokian Henri Hirvikoski kertoi.

− Musta tuntuu, että meillä ei vielä ihan kaikki sylinterit pyöri moottorissa. Tämä riitti tänään voittoon, mutta tässä sarjassa tämänkaltainen peli ei riitä voittoon enää kertaakaan Kauhajoen tasoista joukkuetta vastaan, Hirvikoski sanoi.

Avauspelissä Karhubasket hallitsi korinalustaa ja levypallopeliä, mutta nyt nuo luvut kääntyivät päinvastaisiksi, kun BC Nokia voitti levypallot 41-28. Hyökkäyslevyjen toisista tilaisuuksista isännät keräsivät 11 pistettä, kun Karhubasketin saldo näytti nollaa.

− He voittivat levypallot pystyyn. Meillä oli 18 pallonmenetystä. Nämä ovat sellaisia tilastolukemia, millä harvoin voittoon pääsee, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi.

− Levypallopelaaminen kääntyi päälaelleen siitä ekasta pelistä. Saimme tämän pelin pelattua meidän ehdoillamme, kun perjantaina olimme koko ajan se ottava osapuoli, BC Nokian valmentaja Ville Tuominen sanoi.

Karhubasket pysyi pelissä mukana hyvällä heittotarkkuudella kolmen pisteen viivan takaa. Vieraiden pisteistä peräti 52 tuli onnistuneista kolmosista. Vain kaukoheittoja laukomalla tosin harvemmin levypallot päätyvät omiin käsiin ja korinaluspelaaminen jää keskimääräistä heikommaksi.

− Nokia joutuu, tai haluaa, säkittää [Dragan] Labovicista aika paljon. Se avaa meidän heittäjille enemmän tilaa, ja me otamme, mitä annetaan. Luotan siihen, että pistämme tuolla prosentilla iltana kuin iltana, Laakso sanoi.

Ottelusarjan tähtipelaajille sunnuntai-ilta oli epätasainen. Nokialaisten kärkimies Labovic pelasi hetkittäin hyvin, paljon heikosti, eikä osunut millään kaukoheitoissaan. Vastaavasti Karhubasketin pelintekijä Bojan Sarcevicilla oli omat huippuhetkensä, mutta paljon myös vaisumpia jaksoja.

− En ole ikinä nähnyt, että Labovic heittää kolme vapaaheittoa peräkkäin ohi. Hän on ollut aika paljon kovemmissakin paikoissa. Sarja on 1-1, vaikka Labo on pelannut puolitoista peliä huonosti. Ehkä sitten kun seuraavassa pelissä kolkit menee 6/7, meillä on Kauhajoellakin mahdollisuus voittaa, Tuominen kommentoi.

− Heidän hyökkäyspelinsä on aika vahvasti hänelle [Sarcevicille] räätälöity. Häntä on mahdoton ottaa ihan kokonaan pois, siinä on tehtävä valintoja. Jos Bojan pelaa tällä tasolla, meillä on mahdollisuus voittaa jatkossakin. Eihän näitä huippupelaajia kukaan pysäytä, heitä hidastetaan, Tuominen sanoi.

BC Nokian pelintekijä Vincent Council pelasi itselleen tutun mainion pelin ja tilastolukemat 21 pistettä, 12 syöttöä, 8 levypalloa olivat jälleen huimat. Näätien karatessa toisella puoliajalla johtoon, teki tuota eroa kuitenkin kolmosillaan Devoe Joseph (21p).

− Lähdimme hakemaan Josephille heittoja. Saada hänet liikkeeseen ja hyödynnetään sitä, että hän on pallottomana hyvä, Tuominen sanoi.

Josephin heittovirettä ei heikennä edes se, että yöunet miehellä jäävät vähiin. Takamiehen isoveli Cory Joseph tahkoaa NBA:n pudotuspelejä Indiana Pacersin riveissä, ja Pacers johtaa ottelusarjaa Cleveland Cavaliersia vastaan 2-1. Tuomisen mukaan jopa nokialaiset kiekkomiehetkin ovat kääntyneet NBA-intoilijoiksi ja pukukoppi on täynnä keskustelua rapakon takaisista otteluista.

− Kyllä sitä spekuloidaan tuolla alakerrassa. ”LeBron sitä ja my brother tätä”.

Kun ottelusarjasta on kehkeytymässä viihdyttävä huippukoripallon taisto, on se sitä myös katsomon puolella. Kauhajoelta faneja oli matkannut Nokialle runsain mitoin ja kannattajien kesken nähtiin yhtä tasainen kilpa kuin kentälläkin.

− Aivan fantastinen tunnelma, tuolla on tosi hieno olla. Tuntuu vielä, että hyvässä hengessä vetävät molemmat porukat – jos nyt ei ihan käsi kädessä, Tuominen sanoi.

− Onhan tämä ihan mahtavaa. Tässä aletaan lähennellä sellaista keskieurooppalaista fanikulttuuria. Meteli on välillä infernaalinen, Laakso kommentoi.

Sarja jatkuu kolmannella ottelulla Kauhajoella keskiviikkona.

− Shakki menee taas pykälän eteenpäin. Ylimääräinen välipäivä antaa vielä mahdollisuuden tehdä enemmän, Tuominen sanoi.