Nokialle yllättävä takamiesvahvistus – ”High-risk, high-reward”

Korisliigan BC Nokia on tehnyt sopimuksen 20-vuotiaan Jalek Feltonin kanssa ja samalla päättänyt, että koejalla olleen Johnathan Hudsonin kanssa ei tehdä jatkosopimusta.

Felton oli lukioikäisenä huippulupaus, jolle povattiin tulevaisuutta NBA:ssa. 191-senttinen pelintekijä aloitti viime kauden North Carolinan yliopistossa, missä koripalloura tyrehtyi kuitenkin muutaman kuukauden jälkeen.

Yliopisto hyllytti Feltonin vakavien pelaajan käytökseen liittyvien syytösten takia, syitä joita ei tähän päivän mennessä ole tehty julkisiksi. Felton yritti taistella lakimiesten voimin ja päästä takaisin pelikentille, mutta viime maaliskuussa päätti lopettaa yliopistouransa.

Sen jälkeen miehen tie vei Olimpija Ljubljanaan, ja Felton ilmoitti tavoitteekseen olla vuoden päästä setänsä kanssa NBA:ssa. 20-vuotiaan Jalekin setä Raymond Felton on pelannut 14 kautta NBA:ssa ja on tällä hetkellä Oklahom City Thunderissa.

Slovenian pääsarjassa saldoksi jäi vain kaksi ottelua ja suuntana on nyt Pirkanmaa, mistä tietysti on jonkin verran matkaa NBA:han. Potentiaalia Feltonilla varmasti riittää, mutta aivan ammattilaisuransa alkumetreillä nuorukainen on luonnollisesti riski, varsinkin pelintekijän paikalla.

– Kun seurajohto kysyy, että haluaisitko valmentaa NBA-potentiaalin omaavaa nuorukaista, niin kyllä siinä valmentajana innostuu erittäin mielenkiintoisesta mahdollisuudesta, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi seuran tiedotteessa.

– Jos haluamme antaa itsellemme mahdollisuuden pudotuspeleissäkin otteluita voittaa, niin tarvitsemme x-factoria, jolla on potentiaali ratkoa pelejä jopa Korisliigan huippujoukkueita vastaan. Tässä tilanteessa meillä oli mahdollisuus tälläiseen ”high-risk, high-reward” -ratkaisuun ja nyt ei ainakaan mielenkiintoa tule keväästä puuttumaan!

– Jalek on uskomaton talentti, jolla on suuri potentiaali pelaajana. Meille tärkeää on, että lahjakas pelaaja päätyy oikeanlaiseen ympäristöön. Me uskomme, että BC Nokia ja Ville Tuominen pystyvät antamaan Jalekille eväät maksimoida potentiaalinsa ja saada hänen ammattilaisuransa käyntiin, Feltonin agentti Reed Nopponen kertoi.

Johnathan Hudsonin koeaika päättyi ja seura ei jatka miehen sopimusta. Hudson ehti pelata Näädissä yhdeksän ottelua 13,9 pisteen, 4,2 levypallon ja 8,0 syötön keskiarvoilla.