Pyrintö peittosi Katajan, Karhu haki voiton Lapualta

Lauantai-illan Korisliigan otteluissa Tampereen Pyrintö vei lopulta selvän kotivoiton Joensuun Katajasta, kun taas Kauhajoen Karhu haki Lapualta voiton Kobrista Pohjanmaan derbyssä.

Pyrintö – Kataja 95-80

Ottelun tilastot

Pyynikillä kotijoukkue nappasi maukkaan voiton vierasjoukkue Katajasta. Pyrintö karkasi ensimmäisellä puoliajalla 15 pisteen johtoon, eikä Katajan kiristä rakentunut riittävää toisella puoliajalla.

– Aikamoinen kuoppa kaivettiin itsellemme. Ensimmäisellä puoliajalla Pyrintö pääsi tekemään 15 pistettä meidän menetyksistämme, aika vaikea siitä on vieraissa tulla peliin mukaan. Ei riitä, että 20 minuuttia pelaa pelissä, sillä ei voittoja tule, Katajan Ilari Seppälä manasi.

Pyrinnön parhaimmisto löytyi tamperelaisten jenkkipelaajista. Hurjat tehot Pyynikin lattialla iski varsinkin Brian Asbury 33 pisteellään, mutta myös Devonne Giles pelasi erinomaisen ottelun.

– Pelasimme hyvin valmentajiemme ottelusuunnitelman mukaisesti. Devonne Giles pelasi tänään hyvin. Kun hän pelaa niin kuin tänään, myös katsojat näkevät sen, minkä minä näen joka päivä harjoituksissa, pisterohmu Asbury kertasi.

Tamperelaisten valmentaja Sami Toiviainen jakoi kiitoksia laajalla rintamalla ottelun jälkeen.

– Iso hatunnoston muille valmentajillemme, jotka hoitivat alkuviikon treenit, kun olin tyttöjen maajoukkueen mukana. Se hyvä harjoittelu näkyy, ja iso ero meidän ja Katajan välillä on, että me ehdimme harjoittelemaan.

– Meillä oli isoja tasonnostajia. Juan’ya Green 11 syöttöä, ollut aika pitkään varjojen mailla. Asbury tietysti hurjat tilastot, Giles hyvä, Kenny Manigault hyvä. Suomi-osasto teki oman duuninsa, kokonaisvaltaisesti hyvä peli meiltä. Toisella puoliajalla pikkuisen passivoiduimme tietyissä asioissa, mikä antoi Katajalle pienen orastavan mahdollisuuden kiriä.

Katajan valmentaja Greg Gibson sen sijaan huokaili syvään tappiollisen pelin jälkeen. Harjoittelu on jäänyt vähiin otteluruuhkan keskellä ja huomenna sunnuntaina on vielä yksi ottelu pelattavana ja kestettävänä. Tuleva tauko kuitenkin tarjoaa Katajallekin mahdollisuuden pitää lepo- ja harjoittelupäiviä.

– Voi pojat. Pyrintö oli tänään erinomainen, me emme. Tällä hetkellä on hieman turhauttavaa, täytyy vielä selvitä huomisen pelistä, viime viikot ovat olleet vaikeita meille. Tauolla meillä on mahdollisuus saada lepoa ja harjoituksia sisään – ja sitä me nyt tarvitsemme, Gibson mietti.

Kobrat – Karhu 79-93

Ottelun tilastot

Pohjanmaan derbyssä vierasjoukkue Karhu vei myös selvän voiton Kobrista Lapualla. Uuden sentterin Jordan Richardin liittyminen lapualaisten joukkueeseen vaikuttaa hetkellisesti sotkeneen ryhmän kuvioita merkittävästi, eikä peli tuntunut kulkevan lauantainakaan.

Kobrien pelaajat ja valmennus manasivatkin pelin jälkeen juuri sekaisin olevaa peliä, minkä myötä erityisesti hyökkäyspeli on suurissa ongelmissa, kun kuvioita on täytynyt yksinkertaistaa paljon – ja siltikään ne eivät toimi.

Karhun puolelta Jussi Laakso totesi, että tilastot puhuvat puolestaan. Kauhajoen miehistö voitti levypallot 46-33 ja heitti kakkoset peräti 60 prosentin tehoilla – lukuja joilla useimmiten voittaa kuten Laakso mainitsi. Edes kolmen pisteen heittojen kivittäminen (kahdeksan ensimmäistä ohi) ei ollut omiaan viemään voittoa Karhulta, vaan selvä voitto oli lopulta Lapualta tuliaisina.