Salon Vilppaalle seurahistorian ensimmäinen Korisliigan mestaruus

Viisi kautta Korisliigan kärjessä Suomen mestaruutta jahdannut Salon Vilpas pääsi viimein tavoitteeseensa. Vilpas voitti Karhubasketin huimassa trillerissä Salossa ja marssi kultamitalijonoon finaalivoitoin 4-2.

Vilpas – Karhubasket 76-68
Ottelun tilastot

Kuudennessa finaaliottelussa Vilpas oli lähes koko ajan niskan päällä. Vilppaan etumatka pyöri koko toisen puoliajan 5-10 pisteessä, ja joka kerran kun Karhubasket oli pääsemässä iskuetäisyydelle, löytyi kotijoukkueelta vastaus.

40-vuotias Teemu Rannikko (8/10s) päätti samalla upean ja pitkän uransa ansaittuun mestaruuteen. Vilppaan muista suomalaispelaajiasta niin Mikko Koivisto (13/7) kuin Aatu Kivimäki olivat ratkaisuottelussa myös erinomaisia.

Myles Stephens oli kentän paras puolustaja ja Jeremiah Wood (18/17) totuttuun tapaan hallitsi peliä molempien korien alla.

Karhubasket roikkui ja taisteli, mutta tällä kertaa Vilppaan laaja rintama oli liikaa kauhajokisille. Tuplamestarit joutuvat luopumaan Pantteri-patsaasta ja se päätyy ensimmäistä kertaa Saloon. Collin Malcolm (26p) ja Bojan Sarcevic (15/4/6) kannattelivat joukkuetta ottelussa.

Sarcevicin maineikas ura Kauhajoella tuli samalla päätökseensä ja saldoksi jäi kaksi upeaa mestaruutta. Finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Wood, joka oli läpi ottelusarjan Vilppaan varmin suorittaja.

Vilpas on monena vuonna ollut lähellä mestaruutta, kuten finaalisarjassa juuri Karhubasketia vastaan aiemmin. Jokin vastoinkäyminen tai loukkaantumiset ovat joukkueen kultamitalijahdin aina pysäyttäneet, mutta tällä kertaa salolaiset raivasivat matkansa tieltä kaikki esteet ja ottivat ansaitun mestaruuden.