Sarcevicille 5000 pistettä täyteen Karhubasketin voitossa, Palmi kantoi Katajan takaa ohi

Karhubasket voitti kotikentällään Kauhajoella melko vaivattomasti Helsinki Seagullsin. Joukkueen pelintekijä ja viime kevään kultajoukkueen pudotuspeli-MVP Bojan Sarcevic sai ottelussa täyteen 5000 pistettä Korisliigassa.

Karhubasket − Seagulls 85-75
Ottelun tilastot

Kauhajokiset ottivat pelin haltuunsa heti avausneljänneksellä. Karhubasket karkasi 15 pisteen johtoon, kun Lokit ei tuntunut onnistuvan mistään hyökkäyspäässä ja kotiryhmän puolustus piti joukkueen täysin lukossa.

Seagullsilla oli muutamia hyviä jaksoja pelin aikana, mutta ottelu tuntui olevan koko ajan Karhubasketilla hanskassa. Kotiryhmän parhaista suorituksista vastasivat Cameron Jones (22/7/7) ja Greg Mangano (22/12).

31-vuotias Sarcevic pelaa nyt 13. kauttaan Korisliigassa ja uran pistesaldo on karttunut ensin Korihaissa, sitten KTP:ssä ja nyt viimeiset kuusi kautta Kauhajoella. 5 000 pisteen ylitys tuli kolmen pisteen heitolla, joka jäi pelintekijän ainoaksi onnistuneeksi pelitilannekoriksi.

− Normaalisti kun joukkue pelaa kolme peliä kuuteen päivään, voi alku olla hieman hitaampi. Pelasimme kuitenkin alusta lähtien hyvin, Karhubasketin Jones kertoi.

− Olimme yllättävän hyvällä jalalla. Meidän puolustus toimi juuri sillä tavalla kuten olimme suunnitelleetkin. Olimme puolustuskonseptissamme aika kivasti kiinni lukuun ottamatta noita muutamaa minuuttia lopussa, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso sanoi.

Seagulls kärsi edellisessä pelissään yllättävän tappion kotikentällään Lapuan Kobrille, mutta ryhtiliikkeen sijaan joukkue esitti vieraspelissä lauantaina vieläkin heikompia otteita.

− Ehkä vähän päät painuvat ja aletaan mököttää, jos heitetään muutama heitto ohi. Peli-ilme ja luottamus yhteiseen tekemiseen on tärkeää, ja tuntuu, että se on meidän akilleen kantapää tällä hetkellä.

− Se miten häviää, meidän ilme ei tänään ollut hyvä. Sen täytyy muuttua, Seagullsin valmentaja Mikko Larkas kertoi.

Korisliigan lauantain muissa otteluissa Joensuun Kataja haki 81-72-voiton Ura Basketista hurjan loppukirin jälkeen. Uralla oli vielä johtoasema käsissään pelin loppuminuuteilla aaltoilevan ottelun jälkeen.

Sitten esiin nousi Topias Palmi (23p), joka teki viimeisen kolmen minuutin aikana peräti 11 pistettä. Joukossa oli kaksi kovaa kolmen pisteen heittoa sekä tukku onnistuneita vapaaheittoja.

Valmentajaansa vaihtanut Uudenkaupungin Korihait pelotteli sarjakärki Salon Vilpasta aivan viimeiseen sekuntiin asti, mutta ei lopulta onnistunut ottamaan kotikentällä yllätysvoittoa, kun Vilpas Jack Gibbsin (14p) koreilla nousi johtoon ja voittoon.

Ilman loukkaantunutta Teemu Rannikkoa pelanneen Vilppaan paras pistemies oli Antonio Ballard (27/7) ja lisävastuun urhollisesti kantanut Aatu Kivimäki (14/7s) sai myös plussan sarakkeeseensa.

Tappiosta huolimatta Korihaiden peli-ilme ja sarjajohtajan vahva haastaminen loi lupauksia paremmasta.