Seagulls murskasi Katajan kympissä – ”Huonon itseluottamuksen kierre”

Kun Katajan ja Seagullsin välieräsarjan toista ottelua Joensuussa oli pelattu vain yhdeksän minuuttia, oli vierailija-Lokkien johto huimat 19 pistettä. Ottelu oli sitä myöden selvä, eikä Kataja saanut minkäänlaista kiriä aikaiseksi.

Kataja – Seagulls 71-94
Ottelun tilastot

Helsinkiläisillä onnistui pelin alussa lähes kaikki, isännillä taas ei juuri mikään. Seagullsin dominointi takasi sen, että ottelun tuloksesta jännitys hiipui jo avauserän aikana.

– Meillä onnistui tietyt asiat puolustuksessa tosi hyvin. Hyökkäyksessä me olimme hyviä. Vaikka he yrittivät välillä paikkaa pelata, me saimme senkin heti rikki. Mielestäni myös käyttäydyimme hyvin, tämä oli tyylikäs voitto meiltä, Seagullsin valmentaja Jussi Laakso kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

Katajan hyökkäyspeli meni pakottamiseksi, missä jokainen heitto ja korintekoyritys oli vaikea. Kaukoheittopelikään ei tiistainakaan toiminut kuten ei ensimmäisessäkään pelissä joukkueiden välillä.

– Seagullsilta upea esitys siihen ensimmäiseen neljännekseen. Saivat meidät täysin pois tolaltaan. Emme saaneet viimeisteltyäkään niistä harvoista paikoista, mitä saimme luotua. Se johti sellaiseen huonon itseluottamuksen kierteeseen, Katajan valmentaja Petri Virtanen sanoi.

Noidankehä oli tosiaan valmis jo yhdeksän peliminuutin jälkeen. 19 pistettä olisi vielä puolen tunnin pelin aikana kirittävissä, mutta koko Joensuun areenasta ei tainnut löytyä yhtään ihmistä, joka tosissaan olisi siihen uskonut.

Toinen erä oli numeroiden valossa tasainen, ja Seagulls joutui tekemään astetta vaikeampia koreja. Siihen helsinkiläisillä kuitenkin on huomattavasti suurempi valmius kahden nähdyn ottelun perusteella.

– Toisella kympillä se tekeminen parani merkittävästi. Se oli meille tosi paha juttu siinä, että kun saimme pieniä runeja, sai Seagulls kuitattua ne tekemällä todella kovia koreja. Emme saaneet eroa sitten kavennettua.

Seagullsin ryhmässä oli onnistujia koko avausviisikon laajuudelta. Aina luotettava Rene Rougeau teki 20 pistettä, sentteri Zeno Edosomwan (14/12/6s) dominoi korinalustoja, Jeffrey Carroll (24/7) nakutteli pisteitä ja Okko Järvi (11p) oli hetkittäin kentän selvästi paras pelaaja. Lokkien hyökkäyspelaaminen pyöri kuin hyvin öljytty kone. Lokkien 26 syöttöä 33 tehdystä korista kielivät paljon joukkueen pelaamisesta.

– Johdamme muutenkin syöttötilastoa, olemme liigan ykkösiä. Joensuu taas ei ole, heidän amerikkalaisensa eivät ole maailman parhaita lainaamaan palloa. Ehdottomasti meidän hyvä joukkuepeli ansaitsi tämän voiton, Laakso kertoi.

Seagulls-valmentajan yllättävänkin suorasukainen kommentti vastustajastaan oli myös paljonpuhuva. Katajan hyökkäyspelaaminen on staattista, tökkivää ja se ei solju läheskään samaan tapaan kuin helsinkiläisillä. Rahlir Hollis-Jefferson (24/6) sai pisteitä tehtyä, mutta ei kokenut laiturikaan puhtaita papereita saa. Amanze Egekeze loukkasi kätensä avauspuoliajalla, mutta pystyi palaamaan peliin takaisin.

Ottelun tähtihetki ja yksi koko pudotuspelien ykkössuorituksista oli tämä Edosomwanin huima alley oop –donkki Robert ”Trey” Hallin mahtavasta tarjoilusta.