Seagullsille kolmas karmivan niukka tappio

Jo kolmatta kertaa kahden viikon sisään Helsinki Seagulls hävisi ottelun niukimmalla erolla loppuhetkillä. Tiistaina Lokkien ohi liisi KTP kotikentällään, kun Donte Thomas tippasi ratkaisukorin sisään sekunti ennen loppua.

KTP − Seagulls 86-84
Ottelun tilastot

Seagulls sai Kotkassa vahvan alun peliin ja karkasi parhaimmillaan jo 15 pisteen johtoon ottelussa. KTP saapui kotipeliinsä nihkeästi, eikä saanut peliään kulkemaan.

− Pelin alussa meillä ei ollut energiaa, olimme myöhässä tilanteista. Kun saimme energiamme takaisin, peli kääntyi. Ei aavistustakaan mistä se johtui, KTP:n Jalen Jackson kertoi.

− En ymmärrä näitä meidän hengettömiä, huonoja aloituksia. Hirveän usein annamme siimaa vastustajalle, ja sitten taistelemme ja saamme hurmoksen päälle, KTP:n valmentaja Tomi Kaminen sanoi.

Puoliajalla kelkka kääntyi täysin ja ottelu siirtyi kotkalaisten hallintaan. Koko joukkueen yhdysvaltalaisnelikko pelasi vahvaa peliä ja oli tärkeimmässä roolissa Seagullsin etumatkan kirimisessä kuroon.

Lopulta ottelun ratkaisut nähtiin aivan viimeisillä sekunneilla ja jälleen kerran tulos oli helsinkiläisten kannalta murheellinen. Kobrat tuli ohi Kisahallissa Seagullsista Jussi Turjan uskomattomalla kaukoheitolla ja Pyrinnön Eron Harris pussitti Pyynikillä vapaaheittonsa sisään viimeisellä sekunnilla.

Kotkan tiistai-illassa Seagulls tosin hetken sai kokea jo juhlan tunnetta, kun valmentaja Mikko Larkaksen kuvio viimeiseen hyökkäykseen toimi ja Wayne Blackshear (29p) upotti pelin tasoittaneen kolmen pisteen heiton vain kahdeksan sekuntia ennen loppua.

Kaminen ei lehdistötilaisuudessa ehtinyt kuulla pressin kysymyksestä kuin ensimmäisen sanan, kun hän jo myönsi, että valmentajan olisi pitänyt käskeä ryhmänsä rikkomaan Seagullsia ennen mahdollisuutta tasoitusheiton yritykseen.

− Kävi, kävi, kävi. Kävi mielessä. Kävi mielessä. Kävi mielessä. Sanoin apuvalmentajalleni sen ehkä vähän kovemminkin sanoin.

KTP:n kannalta pallo kuitenkin pomppi vielä suosiollisesti. Viimeisessä hyökkäyksessä joukkue nappasi korin alta pari hyökkäyslevypalloa, kunnes Thomas tippasi palon sisään sekunti ennen loppua ja toi voiton KTP:lle.

− Viimeisessä tilanteessa luotimme siihen, että viisi meidän isointa jätkää kentällä voimme vaihtaa kaikki screenit ja saamme levypallon. Ilmeisesti ensi kerralla ainakin muutaman ison tilalle menee pienempiä jätkiä, josko sulkemalla saisi sen levypallon.

− Yleensä nämä ovat valmentajan tappioita tällaiset, Larkas kertoi.

− Sympatiat ovat nyt Mikon puolella. Nuori, fiksu koutsi ja tällaisia rankkoja pisteen tappioita loppuhetkillä, Kaminen lohdutti.

Seagullsin riveistä puuttui takamies Juwan Staten, jonka poissaolo näkyi erityisesti siinä vaiheessa, kun ottelu karkasi joukkueen käsistä kolmannella neljänneksellä.

− Meidän olisi pitänyt jatkaa sitä hyvää yhdessä tekemistä. Sitten aloimme menettää palloa ja ottaa kesken hyökkäysten heittoja, mitä ei olisi pitänyt. Luulimme, että yhden heittoharhautuksen jälkeen tämä välimatkan kakkonen on helvetin hyvä heitto, Larkas kirosi.