Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls voitti seuran historian ensimmäisen Korisliigan mestaruuden. Edellisestä Helsinkiin päätyneestä koripallon SM-kullasta on peräti 25 vuotta aikaa, kun Torpan Pojat oli ennen Seagullsin mestaruutta edeltävä pääkaupungin kultamitalistijoukkue.

Seagulls – Karhubasket 91-66
Ottelun tilastot

Lokit voitti mestaruuden otteluvoitoin 4-2 ja pääsi juhlimaan kotiyleisönsä edessä Kisahallissa. Karhubasket oli päätynyt mestariksi kolme edellisestä neljästä Korisliigan loppuun asti pelatusta kaudesta, ja tälläkin kaudella kauhajokiset olivat suurin mestarisuosikki lähes koko kauden ajan.

Finaalisarjassa Seagulls kuitenkin heti näytti olevansa todella kovan tason vastus. Karhubasket voitti vielä neljännen finaalin kotiareenassaan, mutta ratkaisevassa viidennessä loppuottelussa Seagullsin mahti oli liikaa pohjanmaalaisille.

Seagulls otti ratkaisufinaalissa parhaimmillaan jo 27 pisteen eron ja näytti marssivan aivan ylivoimaisesti kultamitaleille. Karhubasket kuitenkin kiri toisella puoliajalla ja päätöserässä upeasti, mutta ero osoittautui lopulta liian suureksi, eikä vierasjoukkue missään kohdin saanut Lokkien etumatkaa kavennettua kymmeneen pisteeseen.

Vuonna 2013 perustettu Seagulls on viime vuodet jahdannut kiihkeästi juuri Korisliigan piikkipaikkaa, mutta useimmiten helsinkiläisten tie on vienyt vain pronssiotteluun asti. Nyt pääkaupungin pojat toivat viimein Pantteri-patsaan takaisin Helsinkiin ja Kisahalliin peräti neljännesvuosisadan tauon jälkeen.

Kaikkien aikojen SM-kultamitalistien kärkeen Seagullsilla on yhä matkaa, kun kärkipaikat kuuluvat kolmelle menneiden vuosien helsinkiläisseuroille: Pantterit 14 mestaruutta, ToPo yhdeksän kultamitalia ja Helsingin NMKY seitsemästi mestarina.