Taikuri-Rannikko johti Vilppaan selvään voittoon

Salon Vilpas kukisti kotikentällään Kouvot selvin numeroin, kun salolaiset karkasivat avauspuoliajalla parhaimmillaan jo 31 pisteen johtoon. Vilpas otti 3-2-johdon välieräsarjassa ja on yhden voiton päässä viime kevään finaaliuusinnasta Karhubasketia vastaan.

Vilpas − Kouvot 89-73
Ottelun tilastot

Vilpas pelasi lähes täydellisen pelin avauspuoliskon ja oli varsinkin toisella neljänneksellä täysin ylivoimainen, kun kotiryhmä voitti kymmenminuuttisen peräti luvuin 36-15.

Joukkueen loistavaa peliä mestaroi luonnollisesti Teemu Rannikko, joka keräsi ottelussa kasaan peräti 29 pistettä ja kuusi syöttöä sekä oli pelin rikotuin pelaaja.

Vilpas pelasi erityisen hyvin puolustuspäässä, missä Kouvoilta ei löytynyt vastausta sille, kun kotijoukkue kerta toisensa jälkeen tuplasi kouvolalaisten isoja pelaajia heidän saadessaan pallon.

Rannikolta tarvittiinkin nähdyn kaltaista huimaa iltaa, kun Vilppaan riveistä Jack Gibbs (3p, 1/10) ja Brandon Tayloria tuurannut Reggie Dillard (2p) eivät hyökkäyksessä juuri juhlineet. Jamie Skeen teloi polveaan levypallotilanteessa ottelun loppupuolella ja miehen pelikunto seuraavassa pelissä on kysymysmerkki.

Kouvot joutui otteluun viime hetkessä sivuun jäänyttä Teemu Hirvosta, mikä osaltaan näkyi joukkueen hyökkäyspelin jäätymisessä. Vaikka Severi Kaukiainen (15/6s) pelasi omaan tasoonsa nähden erinomaisen ottelun, ei se riittänyt, kun kärkipelaajien suoritus jäi vaisuksi.

Thomas Gipson oli avauspuoliajalla täysin tehoton, vaikka petrasikin peliään selvästi toisella puoliajalla. Voimakas sentteri tosin kärsi myös siitä, että korinaluspaineissa kentän isointa pelaajaa sai puolustaa aivan omilla säännöillä.

Aiemmissa otteluissa erinomaisia otteita esittänyt David Gonzalvez jäi ilman palloa hyökkäyspäässä, sai aikaiseksi vain viisi pistettä ja oli lähes koko ottelun sivuroolissa.

Kouvot sai hieman ryhtiä peliinsä varsinkin kolmannessa erässä, mutta myöskään Vilpas ei tullut enää ihan samaan tapaan kaasu pohjassa kasvatettuaan jo voittoon tarvittavan kaulan vastustajaansa.

Ottelua seurasi Salohallissa lähes 1800 katsojaa. Joukkueiden välinen kuudes välieräottelu pelataan sunnuntaina Kouvolan jäähallissa, missä Vilppaalla on voitolla mahdollisuus varmistaa finaalipaikkansa.