Ura haki kovan vierasvoiton Joensuusta

Sarjanousija Ura Basket on saamassa peliään kuosiin, ja uusimpana osoituksena tästä joukkue onnistui voittamaan Katajan vieraskentällä tiukan taistelun jälkeen.

Kataja – Ura Basket 80-88
Ottelun tilastot

Ura johti ottelua suurimman osan peliajasta ja Kataja joutui takaa-ajajan asemaan. Roikkumisetäisyydellä sinnittely kuitenkin söi kotijoukkueen voimat ja loppuhetkillä kaarinalaiset olivat vahvempia.

Uralle kovia koreja loppuhetkillä tekivät joukkueen ykköstähdet Avery Woodson (28/7) ja Fiifi Aidoo (24p). Kotiryhmästä Topias Palmi (23/7) vastasi omalta osaltaan, mutta lopulta Uran onnistuneet kolmoset viimeisillä minuuteilla ratkaisivat pelin vieraille.

− Hyvä energia. Hyökkäyspäässä teimme ajoittain todella hyviä juttuja. Puolustuksessa oli nukahduksia, mistä Kataja olisi voinut rangaista huomattavastikin pahemmin, Uran valmentaja Kristian Palotie kertoi.

− Avery laittoi jäätäviä heittoja tuohon loppuun. Pitkälti hänen avustuksellaan tuo loppu klaarattiin. Fiifin toinen puoliaika oli fantastinen ja Malik [Dime] oli koko ajan uhka. Aleksi Akpaso oli ”unsung hero”, hän teki kovan duunin [Ilari] Seppälän kanssa, ja Katajan hyökkäys ei ollut sen myötä tehokasta, Palotie kertasi.

− Tehtiin tästä vaikea matsi meille heti alusta asti. Se kuluttaa jengiä hirveästi, kun koko ajan pitää kairata perässä. Emme tehneet asioita sellaisella aggressiivisuudella ja tahdolla, että olisimme väkisin tulleet tasoihin, Katajan Palmi kertoi.

− Olimme itsekkäitä. Emme auttaneet kaveria oikein kummassakaan päässä kenttää. Se näytti tosi pahalta välillä.

− Toisella puoliajalla pelimme parani, emme luovuttaneet ja pääsimme vielä pelaamaan voitosta. Ei voi kuitenkaan missään määrin olla tyytyväinen, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.

Kompastellen kauden aloittanut Ura on onnistunut ottamaan nyt 11 ottelustaan jo neljä voittoa, vaikka loukkaantumiset ovat runnelleet ryhmää. Uusi vahvistus Chris McNealykaan ei vielä ole päässyt täysin vauhtiin ja Eldar Skamon toipumista odotetaan Kaarinassa kuin kuuta nousevaa.

Eurokentillä menestynyt Kataja on ehtinyt pelata toistaiseksi vasta kuusi ottelua, joista saldo on nyt kolme voittoa ja kolme tappiota. Matka Europe Cupissa jatkuu ensi viikolla retkellä Ukrainaan, mikä varmasti jälleen vie hieman voimia Korisliigaan keskittymiseltä.