Vain viisi ottelua, viisi kuukautta sivussa, Joonas Cavénin kausi saattaa olla ohi

Tampereen Pyrinnön laiturin Joonas Cavénin sairausloma on kestänyt jo yli viisi kuukautta. Susijengin ringissäkin useina vuosina olleen 211-senttisen pelaajan päävamma on pitänyt miehen sivussa kentiltä lokakuun puolivälistä lähtien.

Cavén loukkaantui 18. lokakuuta ottelussa Seagullsia vastaan, kun Pyrinnön oman joukkuekaverin Kenny Manigaultin olkapää osui häntä leukaan, minkä seurauksena tamperelaispelaajan pää heilahti rajusti. Ennen loukkaantumistaan Cavén oli tutussa roolissa Pyrinnön ryhmässä ja pelasi viidessä alkukauden ottelussa noin 19 minuuttia per peli.

Susijengin paidassa 27 maaottelua pelannut Cavén ei Aamulehden haastatteleman Pyrinnön joukkueenjohtajan Elisa Hakasen mukaan ole vielä pystynyt ottamaan osaa täyteen kontaktiharjoitteluun.

– Tällä hetkellä Joonas tekee joukkueen kanssa normaalia harjoittelua. Lisäksi hänellä on yksilöity treeniohjelma, joka tukee hänen kokonaisvaltaista harjoitteluaan, Hakanen kertoi Aamulehdelle.

Pudotuspelien lähestyessä ja Pyrinnön kilvoitellessa kotiedusta niihin, olisi monipuolinen Cavén mainio lisä tamperelaisten joukkueeseen. Hakanen ei kuitenkaan lupaa, että pitkä Pyrintö-kasvatti palaisi enää tällä kaudella välttämättä lainkaan otteluihin.

– Meillä ei ole missään nimessä tarkoituksena saada nopeita pikavoittoja, sillä Joonaksella on vielä paljon uraa jäljellä. Kun tässä pelataan huipulla, kukaan ei halua ottaa turhia riskejä. Emme laita pelaajaa kentälle, jos ominaisuudet eivät ole lokakuun ja huippu-urheilun vaatimalla tasolla.