Vilpas yllätti Seagullsin, ennakkosuosikille kauden toinen kotitappio välieräavauksessa

Korisliigan välierien avausottelussa nähtiin heti yllätys, kun Salon Vilpas haki Helsingistä voiton. Seagulls ei ollut tällä kaudella hävinnyt kotikentällään kuin kertaalleen − kolme viikkoa sitten juuri Vilppaalle −, mutta salolaisten huima päätöserä tuotti vieraille voiton.

Seagulls – Vilpas 93-98
Ottelun tilastot

Seagulls hallitsi ottelun avauspuoliaikaa täysin ja tauolle mentiin isäntien 13 pisteen johdossa. Ennakkoon selvänä suosikkina sarjaan lähtenyt runkosarjan voittaja näytti juuri niin vahvalta kuin sopi odottaa.

− Ekat 20 minuuttia oltiin ihan helisemässä. Seagulls teki ihan mitä he halusivat hyökkäyspäässä. Muutimme aavistuksen puolustustamme ja saimme stoppeja, Vilppaan Teemu Rannikko kertoi tv-haastattelussa.

Kendale McCullum (21p) oli normaalissa vedossaan ja keräsi vastustajalle reilusti virheitä. Takamies sai hyvää tukea niin Wayne Martinilta (22/8) kuin kokeneilta kotimaisilta Antti Kanervolta (13p) ja Shawn Huffilta (16p).

− McCullum on yksi sarjan parhaista pelaajista ja yritämme hidastaa häntä mahdollisimman hyvin, Rannikko sanoi.

Ottelu alkoi kuitenkin kääntyä mitä pidemmälle se eteni. Jo kolmannessa erässä Vilpas alkoi viimein saada otetta pelistä, onnistui puolustuksessaan paremmin ja upotti heittoja paremmalla prosentilla.

Päätöserässä sama meno vain kiihtyi ja vierasjoukkue supisti Seagullsin etumatkaa piste pisteeltä. Erityisesti Vilppaan kiri perustui kolmen pisteen heittoihin, joita nakkelivat vuorollaan sisään Aatu Kivimäki (18p / 6/7 3p), Rannikko (17p) ja Mikko Koivisto (16p).

Tarkkakätiset heittäjät eivät arkailleet, vaan antoivat palaa jokaisesta vapaasta paikasta. Ja kun ero kutistui ja lopulta kääntyi Vilppaan eroksi, tuntui se hieman lamauttavan ja järkyttävän Seagullsia. Runkosarjan kotikentällään voitosta voittoon seilannut, suosikkina sarjaan lähtenyt ja 15 pisteen eron kuronut joukkue vaikutti hieman yllättyneen, kun vastustaja löikin takaisin.

− Kovatasoista korista. Loppujen lopuksi Vilpas pystyi toteuttamaan omaa peliään paremmin 40 minuutin ajan. He löysivät vapaat pelaajat, ovat kurinalaisia, jaksavat etsiä sitä vapaata pelaajaa. Puolustuksessa meidän täytyy jaksaa puolustaa se täydet 24 sekuntia, Huff kertoi tv-haastattelussa.

− Loppua me hallitsimme jo. Vieraista tuntuu kivalta hakea se voitto, Rannikko sanoi.

Vilppaan kiri perustui kolmosten lisäksi koko kentällä olleen viisikon vahvaan peliin ja Rannikon johtajuuteen molemmissa päissä.

− Ainut tapa, millä voimme pärjätä Seagullsia vastaan, on että niitä onnistumisia tulee useammalta pelaajalta, Rannikko kertoi.

Ottelusarja jatkuu toisella ottelulla torstaina Salossa. Toinen välieräpari Pyrintö ja Karhubasket taas avaavat oman koetoksensa tiistaina Tampereella.