Karhubasket romahti toisella puoliajalla, murskatappio ranskalaista suurseuraa vastaan

Neljä voittoa neljästä ensimmäisestä europelistään ottanut Karhubasket näytti haastavan jopa ranskalaisen huippuseuran Nanterren kotikentällään Kauhajoella. Toisen puoliajan romahdus kuitenkin käytännössä päätti Karhubasketin taipaleen tämän kauden europeleissä.

Karhubasket – Nanterre 54-91
Ottelun tilastot

Kauhajokiset johtivat ottelua Nanterrea vastaan vielä avauspuoliajan jälkeen lukemin 37-31. Jos kaksi ensimmäisten kierrosten vastusta olivat lähtökohtaisesti suomalaisten kanssa tasaväkisiä joukkueita, piti Nanterren ennakolta olla todella kova luu.

Huima yllätysvoitto jäi kuitenkin haaveeksi, kun Karhubasketin peli mureni toisella puoliajalla kuin taikaiskusta. Jälki oli rumaa ja Nanterre voitti kaksikymmenminuuttisen hämmästyttävin numeroin 60-17.

Suomen mestari Karhubasket matkaa vieraspeliin Pariisin lähistöllä siis 37 pisteen takamatkalta, mikä käytännössä tarkoittaa seuran eurotaipaleen katkeamista tämän kauden osalta.

Vaikka lopputulos pelin voittajan osalta oli odotusten mukainen, oli Karhubasketin tappion tapa ja pelin totaalinen romahdus murheellinen suoritus. Neljässä edellispelissä nähty iloinen, aktiivinen ja itseluottamusta uhkunut joukkue hävisi johonkin verhon taakse hetkessä.

– Emme pelanneet joukkueena toisella puoliajalla, yritimme pelata yksi vastaan yksi – ja tämän tasoista joukkuetta vastaan se ei ole hyvä taktiikka. Toivottavasti torstaina pelaamme joukkueena ja tulos on parempi, Karhubasketin Bojan Sarcevic kertoi.

– Jotain tapahtui, oliko se bensan loppumista vai mikä. Ensimmäistä kertaa olimme tällä kaudella yli kymmenen pistettä takaa-ajossa. Rupesimme tekemään yksilöratkaisuja, emmekä pelaamaan joukkueena. Jokainen alkoi sooloilemaan ja hakemaan omia ratkaisujaan, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi.

– Toinen puoliaika osoitti aika karulla tavalla, ettemme ole vielä joukkueena valmiita käsittelemään tällaisia vaikeuksia kentällä. Jokaisen pitää katsoa peiliin, ihan valmennusjohtoa myöden. On mietittävä toisen puoliajan tapahtumia, emme voi ryhtyä tekemään sellaisia asioita, jotka eivät kuulu ollenkaan joukkueen konseptiin.

– Meidän pitää lopettaa toisten syyttely ja katsoa mitä itse on tehnyt, Laakso päätti.

Kovan europeliruuhkan päätösottelu Karhubasketin osalta on edessä jo torstaina Nanterren kotiareenalla. Sen jälkeen on edessä tiukka valmistautuminen jo edessä alle viikon päässä häämöttävään Korisliigan kauden avaukseen.

Faneilleen kauhajokiset tarjosivat kuitenkin eurotaipaleella elämyksiä varmasti koko rahalla, ja kolmanteenkin kotipeliin oli ahtautunut Kauhajoen liikuntahalliin yli 1200 katsojaa. Vaikka euro-ottelut ovat vieneet voimia ja kaikkine matkustamisineen sataprosenttisesti joukkueen fokuksen, pääsee Karhubasket starttaamaan mestaruutensa puolustamisen puolentusinaa kovan luokan ottelua vyönsä alla.