Karhubasketin voittokulku Mestareiden liigassa jatkuu, kova päänahka tuliaisina Sofiasta

Mestareiden liigan toiselle karsintakierrokselle tiensä selvittänyt Suomen mestari Karhubasket jatkoi huimia otteitaan viiden pisteen vierasvoitolla Bulgarian mestarista Levski Sofiasta.

Levski Sofia – Karhubasket 88-93
Ottelun tilastot

Kauhajokiset eivät tälläkään kertaa kuvia kumarrelleet, vaan seuran ensikerta Euroopan kentillä tuotti jo kolmannen voiton kolmesta pelistä. Ottelun käsikirjoituksessa oli paljon samaa kuin Karhubasketin avauspelissä ensimmäisellä karsintakierroksella.

Kauhajoen vierasjohto lähenteli parhaimmillaan jo 25 pistettä, mutta lopulta kutistui vain viiden pisteen voitoksi, mikä kuitenkin tarjoaa erinomaisen lähtökohdan Karhubasketille kotiotteluunsa perjantaina.

Kolmen neljänneksen jälkeen vierasjohto oli 23 pinnaa, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella Karhubasketin hyökkäyspeli puuroutui tukkoon ja Levski nosti oman suorituksensa intensiteettiä merkittävästi. Isännät veivätkin neljännen erän nimiinsä 18 pisteellä.

Karhubasketin ykkösmies oli tuttuun tapaan Bojan Sarcevic. Kenttäkenraali teki sofialaisia vastaan 22 pistettä ja antoi 10 koriinjohtanutta syöttöä. Durrell Summers (19p) ja Michael Moser (17p) pelasivat jälleen kelpo ottelun, ja näyttää siltä, että kauhajokiset voivat luottaa tämän kaksikon pistetehtailuun Sarcevicin ohella.

Vahvasti kotimaisin voimin pelaavan Levskin kärkimiehiä olivat Deyan Ivanov (16/11) ja Kaloyan Ivanov (13p).

Ottelu muuttui kiihkeäksi loppua kohti ja tuomareilla oli jo kova työ pitää fyysinen taisto näpeissään. Kun joukkueet kohtaavat jo perjantaina Kauhajoella uudelleen, tulee bulgarialaisryhmä varmasti kovemmalla sykkeellä jo ottelun alusta lähtien.

Mikäli Karhubasket onnistuu pitämään viiden pisteen etumatkastaan kiinni, on edessä Mestareiden liigan kolmas karsintakierros ja vastaan asettuu kivikova ranskalainen Nanterre. Tuon otteluparin voittaja puolestaan selvittää tiensä Mestareiden liigan varsinaiseen lohkovaiheeseen.