Maailman legendaarisimmat koriskentät

Monet koripallopelaajista ovat saaneet klassikkostatuksen vuosien varrella, mutta kaikki eivät välttämättä tiedä, että samoin on myös koripallokenttien laita? Legendaarisimmilla kentillä on pelattu otteluita, jotka ovat jääneet historiaan. Tässä artikkelissa esittelemme kentistä merkittävimmät ja annamme muutaman arvokkaan vinkin, joiden avulla voi suunnitella korismatkan klassikkokentille.

Suunnitelmissa koripallomatka?

Onko suunnitelmissa pyhiinvaellusmatka maailman koriskentille? Reissu on hyvä idea toteuttaa vaikkapa kaveriporukan, oman korisjengin tai polttariporukan kanssa. Kannattaa tutustua etukäteen siihen, milloin kiinnostavia pelejä pelataan. Euroopan mestaruudesta kisataan syyskuussa, maailman mestaruudesta elokuussa ja NBA:n pudotuspelit alkavat huhtikuussa ja voittaja selviää kesäkuun puolella.

Matkaa suunniteltaessa on hyvä muistaa budjetoida lomareissu. Lentoliput, majoitus ja otteluliput voivat tulla kalliiksi, joten suunnittelu kannattaa. Lomaa varten voi säästää, hankkia hieman lisätuloja tai ottaa tarvittaessa pienen lainan avuksi. Jos harkitsee lainan ottamista, lainat kannattaa kilpailuttaa osoitteessa Omalaina.fi ja muistaa myös, että lainasumma on aina kyettävä maksamaan pois ilman taloudellisia huolia.

Lentomatkat ja majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä etenkin suurien otteluiden aikaan hotellit ja lennot varataan usein täyteen. Kun on ajoissa liikenteessä, voi myös löytää lentoja hieman edullisemmin kuin myöhemmin lippuja ostaessa. Majoitukseen löytyy paljon vaihtoehtoja aina viiden tähden luksushotellista sohvasurffaukseen.

Venice Beachin koriskenttä, Los Angeles

Venice Beach sijaitsee Etelä-Kalifornian auringon alla ja on tunnettu sen ikonisesta koriskentästä. Korisleffa White Men Can’t Jump on kuvattu tällä kentällä, joten myös leffafanit pääsevät fiilistelemään legendaarisia kuvauspaikkoja.

Jos haluaa bongata NBA-tähtiä siviilissä, Venice Beachin kenttä on oikea osoite. Tällä kentällä on nähty muun muassa Dwight Howard ja Blake Griffin pelaamassa. Lisäksi koriskentällä järjestetään vuosittain valtava kesäturnaus, joka kokoaa korisfanit yhteen.

Rucker Park, Harlem, New York

Harlemissa sijaitseva koriskenttä on epäilemättä maailman tunnetuin. Se sijaitsee Upper Manhattanilla 155. kadun ja Harlem River Driven kulmassa ja oli aikoinaan amatööripelaajien ja alan intohimoisten harrastelijoiden pelipaikka, jossa he esittelivät taitojaan toiveinaan saada ammattilaissopimus.

Tämä kenttä on nähnyt useiden legendaaristen pelaajien taidonnäytteitä. Kentällä on nähty muun muassa Kobe Bryant, Kevin Durant, Herman Knowings, Earl Manigault ja Joe Hammond.

Madison Square Garden, Manhattan, New York

Tämä legendaarinen areena ei ole ainoastaan koripallon mekka, vaan myös valtava viihdeareena Manhattanille 31. ja 33. kadun kulmassa. Areenalla nähdään kaikki New York Knicksin kotipelit. Todelliset fanit haluavat kurkistaa pelaajien pukkareihin, mikä onnistuu Madison Square All Access -kierroksella.

Crypto.com Arena (aiemmin Staples Center), Los Angeles

Tältä kentältä kykyjenetsijät ovat napanneet parhaat NBA-kyvyt. Halli tunnetaan Los Angeles Clippersin ja Los Angeles Lakersin kotihallina ja se avattiin vuonna 1999. Hallissa on nähty myös muita legendaarisia tapahtumia, esimerkiksi pop legenda Michael Jacksonin muistotilaisuus, joka striimattiin suoraan nettiin.