Miro Littlen takapakkikausi päättyi siirtoportaaliin

Susijengin pelintekijän Miro Littlen ensimmäinen yliopistokausi ei mennyt odotusten mukaisesti, kun peliaikaa ei NCAA:n huippujoukkueessa Baylor Bearsissa kertynyt juuri lainkaan. Nyt Littlellä on haussa uusi koulu ensi kaudelle, kun 19-vuotias maajoukkueen luottomies on ilmoittautunut siirtoportaaliin.

NCAA:ta seuraava On3-sivusto kertoi, että Miro Little on hakemassa uutta yliopistoa siirtoportaalista.

Siirtoportaali on NCAA:n yliopistojen sisäinen siirtolista, mihin pelaajat voivat ilmoittautua. Näin kaikki koulut tietävät pelaajan olevan saatavilla joukkueeseensa, kun muutoin oletus on, että pelaaja jatkaa koko yliopistouransa samassa joukkueessa.

Little lähti ensimmäiseen yliopistokauteensa Baylorissa erinäisille top50- ja top100-listalle rankattuna. Odotukset olivat siis korkealla ennen kauden alkua, vaikka kivikovassa Baylorin joukkueessa pelipaikan itselleen raivaaminen olikin haasteellista.

Lopulta Littlen rooli Baylorissa jäi hyvin pieneksi. Kaudella tamperelaistakamies pääsi pelaamaan vain 7,1 minuuttia per ottelua ja sai aikaiseksi 1,7 pistettä. Enemmän peliaikaa tuli vain otteluissa selvästi heikompia joukkueita vastaan sekä otteluiden loppuhetkillä pelien jo ratkettua.

Baylorin neljässä konferenssin pudotuspeliottelussa ja NCAA:n lopputurnauksen peleissä Little pääsi kentälle yhteensä vain 15 minuutiksi.

Vaikka Littlen tieltä Baylorissa lähtisikin pois takamiehiä, kuten NBA:n varaustilaisuuden kärkipäähän ennakoitu JaKobe Walter, on yliopisto myös rekrytoinut tilalle uusia vahvistuksia.

Näin Little onkin nähnyt parhaaksi hakea peliminuutteja uudesta yliopistosta. Toki on myös mahdollista, että suomalainen palaa Eurooppaan ja aloittaa ammattilaisuransa. Jos pelit jatkuvat NCAA:ssa, todennäköisesti uusi joukkue ei ole yhtä kovatasoinen kuin Baylor, jossa pelipaikan vakiinnuttaminen ei osoittautunut helpoksi tehtäväksi.

Lue myös: Mustamakkaran nimeen vannova Miro Little tuo energiaa pienilläkin minuuteilla Baylorissa

Little hyvästeli Baylorin kannattajat Instagram-viestissään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön MIRO (@mirolittle) jakama julkaisu