NBA

Anthony Davisin johtama Pelicans mursi vajaamiehisen Celticsin

NBA:n eliittipelaajaksi noussut Anthony Davis on parantanut peliään kausi kaudelta. Nyt kuudennella kaudellaan New Orleans Pelicansin tähtipelaajana Davis dominoi liigaa, ja viimeisimpänä tämän sai kokea vajaalla kokoonpanolla sunnuntain otteluun lähtenyt Boston Celtics.

Pelicans nappasi tärkeän 108-89-voiton Celticsistä vahvan toisen puoliajan suorituksen voimin. Bostonilaiset lähtivät otteluun ilman takakentän kaksikkoaan Kyrie Irvingiä ja Marcus Smartia. Siitä huolimatta ehkä NBA:n paras puolustava joukkue Celtics ei keksinyt tapaa pysäyttää Pelicansin isoja miehiä.

Ottelun tilastot

Davis hurjasteli tuttuun tapaan hurjat 34 pistettä ja 11 levypalloa, mutta Pelicansin ykköstähti sai myös tukea penkin isoilta miehiltä, kun Cheick Diallo ja Nikola Mirotic tekivät yhteensä 33 pistettä.

Tällä hetkellä Davisilla on NBA:n toiseksi paras pistekeskiarvo ja sunnuntain ottelussa oli helppo nähdä miksi hän on niin pysäyttämätön. Ison miehen atleettisuus tuo paljon hyviä heittotilanteita korin läheisyydessä, kun pallo pystytään pelaamaan edes sinne päin hänelle.

Lisäksi Davisin post-pelaaminen on omaa luokkaansa, ja kun Celtics ei onnistunut estämään pallon pelaamista hänelle syvälle korin lähelle, oli sen jälkeen puolustuksen urakka lähes mahdoton. Kun Davis lähtee postista liikkeelle poikittain kohti vapaaheittoviivaa, ei NBA:n dominoivin iso pelaaja joudu tyytymään vain hook-heittoihin, vaan ylivoimaisen urheilullisuutensa myötä pystyy ottamaan todella korkean prosentin hyppyheittoja tilanteista.

Kun ottelu ratkesi jo selvästi ennen pelin loppua, pystyi Pelicansin valmennus pitämään Davisia ja muita avainpelaajia normaalia enemmän myös penkillä. Mies keräsi kaikki 34 pistettään siis vain 33 peliminuutissa, kun normaalisti tiukoissa otteluissa Davisia saatetaan peluuttaa jopa 40 minuuttia.

− That was good for us with this stretch we’re about to go into where we might play 40 (minutes a night. It was good to play under our normal minutes and to have tomorrow off and get some rest and some treatment to be ready for Tuesday, Davis itse kertoi NOLA.comille.

Väriä sunnuntain peliin toi myös Chicago Bullsista alkukaudelta suomalaisillekin tuttu Mirotic, joka näyttää sopeutuneen Pelicansin miehistöön hyvin. Lisäksi Malissa syntynyt Diallo sai kotiyleisön hurmioon donkeillaan sekä Black Panther −elokuvasta tunnetuksi tulleella ”Wakanda Forever” −tuuletuksellaan.

− My best friend told me (to do it). I just tried it for the first time (in the team’s loss to Washington on March 9) and everybody was like, ’Wakanda Forever’. So tonight when I had the dunk, I did it again. I feel like people like that so I’m just going to keep doing it every time now, Diallo kertoi NOLA.comille.

Katso Anthony Davisin illan tähtihetket

Davisin haastattelu