NBA

Awak Kuier kirmaa WNBA-parketille ensi yönä − Yle näyttää ottelun suorana lähetyksenä

Awak Kuierin ensimmäinen WNBA-ottelu nähdään Yle Areenassa perjantaina 28.5. aamuyöllä klo 02, kun Dallas Wings pelaa vierasottelun Atlanta Dreamia vastaan.

Kuierin debyytti on viivästynyt, kun suomalainen joutui odottamaan työlupaa Suomessa. WNBA:n varaustilaisuuden kakkosvaraus pääsi viimein lentämään Dallasiin ja on saanut harjoitella joukkueen mukana.

Dallas Wings on ehtinyt pelata WNBA-kautta kolmen ottelun verran, joista tuloksena yksi voitto kauden avausottelusta ja sen jälkeen kaksi tappiota. Wingsin muut kärkivaraukset ja tulokaspelaajat Charli Collier ja Chelsea Dungee ovat päässeet kentälle avauspeleissä, mutta minuutit ovat olleet tiukalla.

Myös Kuierin kohdalla ensimmäisissä otteluissa rooli lienee ensin vaihtopenkillä ja peliaikaa ei kannata odottaa ainakaan kovin paljoa yli 10 minuuttia.

Yle on tehnyt sopimuksen WNBA-otteluiden näyttämisestä Suomessa ja luvassa on vähintään 14 Kuierin edustaman Dallas Wingsin runkosarjan ottelua. Kuierin ottelut näytetään pääosin suorana Yle Areenassa.

− Awak Kuier tekee koripallohistoriaa olemalla ensimmäinen WNBA:ssa pelaava suomalainen. Haluamme olla mukana tässä merkittävässä koripallomatkassa ja tuoda Kuierin otteluita kaikkien suomalaisten korisfanien saataville, Ylen esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma kertoi tiedotteessa.

Yön Kuierin debyyttiottelussa on suomenkielinen selostus, ja selostajana toimii Antti-Jussi Sipilä sekä kommentaattorina Pekka Salminen.