NBA

Bullsin varausvuoro putosi yhdellä, ottaako Phoenix Suns ykkösvarauksella Luka Doncicin?

Viime yönä arvottiin NBA:n varaustilaisuuden kärkivarausvuorot. Parhaalla todennäköisyydellä arvontaan lähtenyt Phoenix Suns sai kesän draftin ykkösvuoron itselleen, kun taas Chicago Bullsin varausvuoroksi tuli seitsemäs, kun Sacramento Kings hyppäsi seuran ohi järjestyksessä ja sai peräti kakkosvuoron.

Sunsilla oli 25 prosentin todennäköisyys saada ykkösvaraus ja parhaalla mahdollisuudella arvontaan lähtenyt seura piti kärkipaikkansa.

− Tämä on historiallinen päivä seurallemme, Sunsin GM Ryan McDonough kommentoi iloisena.

Phoenix palkkasi päävalmentajakseen NBA:n ensimmäisen eurooppalaistaustaisen luotsin, kun Igor Kokoskov on Sunsin valmentajana ensi kaudella. Kokoskov toimi viime kesänä Slovenian EM-kultaa voittaneen maajoukkueen valmentajana, mistä hänelle on erittäin tuttu pelaaja yksi varaustilaisuuden kärkinimistä eli Real Madridin Luka Doncic.

− Varmasti harkitsemme hyvin tarkkaan kenet varaamme. Hän on päävalmentajamme ja hänellä on hyvä tausta pelaajien arvioimisessa ja kehittämisessä. Tietysti hänellä ja Doncicilla on hienoa yhteistä historiaa, kun he voittivat Euroopan mestaruuden. Doncic on uskomaton talentti, joka on aivan varmasti keskusteluissa meidän ykkösvaraukseksemme, McDonough kertoi.

Lauri Markkasen Chicago Bulls joutui tyytymään seitsemänteen varausvuoroon. Sacramento Kingsilla oli vain kuuden prosentin mahdollisuus saada draftin kakkosvuoro, mutta seura hyppäsi seitsemänneltä sijalta Bullsin ohi.

Ensi vuonna varauksien lottoarvonta muuttuu hieman, kun kaikkein huonoimpia joukkueita ei palkita yhtä merkittävästi kuin tähän asti. Pohjakolmikolla on jatkossa kaikilla 14 prosentin yhtäläinen mahdollisuus ykkösvarauksen saantiin ja paremmin sijoittuneiden joukkueiden todennäköisyydet kärkisijalle varaustilaisuudessa paranevat selvästi.

Ensimmäisen kierroksen varausvuoro 2018 NBA Draftissa

1. Phoenix Suns
2. Sacramento Kings
3. Atlanta Hawks
4. Memphis Grizzlies
5. Dallas Mavericks
6. Orlando Magic
7. Chicago Bulls
8. Cleveland Cavaliers
9. New York Knicks
10. Philadelphia

22. Chicago Bulls