NBA

Dynastia-Warriorsin Green talloi Saboniksen rintakehää rujosti – seurauksena ulosajo ja tappio

NBA:n pudotuspelien ykkössarjaksi näyttää nousevan Sacramento Kingsin ja Golden State Warriorsin taisto. Sen lisäksi, että kaksi ensimmäistä ottelua ovat tarjonneet hurjasti vauhtia ja jännitystä, ovat myös kierrokset nousemassa korkealle Draymond Greenin hölmöilyn myötä.

Ensimmäistä kertaa NBA:n pudotuspeleihin 17 vuoteen selvinnyt Kings johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0, kun joukkue nappasi toisen kotivoiton Sacramentossa luvuin 114-106. Viime kauden mestari ja NBA:ta liki koko viime vuosikymmenen hallinnut Warriors on takaa-ajajan asemassa.

Toisessa ottelussa nähtiin myös ikävämpi tapahtuma, kun kaikenlaisista toilailuista tunnettu Warriorsin Green talloi voimalla Kingsin Domantas Saboniksen rintakehän päälle. Kentän pintaan kaatunut Sabonis oli napannut Greenin nilkasta kiinni, jonka jälkeen tämä jalkansa irti saatuaan polkaisi jalallaan voimallisesti suoraan Saboniksen rintaan.

Ennen kauden alkua Green muun muassa löi harjoituksissa nyrkillä päähän omaa joukkuekaveriaan Jordan Poolea. Lisäksi vuosien varrella Green on varsinkin pudotuspeleissä milloin pikkusikaillut, milloin isosikaillut ja päätynyt usein otsikoihin täysin vääristä syistä.

– Jalkaani tartuttiin kiinni – toinen kerta kahteen iltaan – ja tuomari vain katsoo vierestä. Minun pitää saada jalkani alas johonkin, enkä ole kaikkein notkein ihminen, joten se jalka ei vain veny kovin pitkälle… En voi astua kovin kauas, kun joku pitää toisesta jalastani kiinni, Green perusteli hölmöilyään.

– Kun kaaduin, yritin suojella itseäni, ja silloin se sitten tapahtui. Tuollaiselle ei ole mitään tilaa koripallossa nykypäivänä, Sabonis kertoi.

– Keräännyimme yhteen ja totesimme ”Meidän täytyy voittaa tämä peli”, erityisesti sen takia, koska hänet ulosajettaisiin. Yleensä kun niin tapahtuu, se joukkue kerää itsensä ja saa kirin aikaan. Pystyimme vastaamaan siihen, Kingsin ykköstähti De’Aaron Fox kertoi.

Eikä Greenin törppöily rajoittunut vain kentän tapahtumiin ja Saboniksen rusikointiin. Kun ottelun tuomaristo lähti tarkistamaan tilannetta videolta ja ottelussa tuli katko, alkoi Green yrittää saada Kingsin kotiyleisöä riehaantumaan.

Kun lähes vieressä tapahtumia seuranneella NBA:n komissaarilla Adam Silverillä on varmasti hyvin muistissa Detroitissa vastaavan tapahtumasarjan jälkeen kehkeytynyt ”Malice at the Palace” –mellakka, ei NBA-johto varmastikaan ole iloissaan Greenin käytöksestä.

Sabonis pystyi muutaman minuutin jälkeen nousemaan kentän pinnasta ja pelaamaan ottelun loppuun. Greenin kohdalla seurataan jännityksellä tuleeko polkaisusta lisäseuraamuksia kuten pelikieltoa tai sakkoja NBA:lta. Ottelusarjan seuraava peli on vuorossa San Franciscossa Warriorsin kotikentällä torstain ja perjantain välisenä yönä.