NBA

“Friikille” valtava jatkosopimus – Antetokounmpo jatkaa Bucksissa

Giannis Antetokounmpo on tehnyt NBA-seuransa Milwaukee Bucksin kanssa kolmevuotisen jatkosopimuksen. ”Kreikan Friikin” sopimuksen arvo on yhteensä peräti huimat 186 miljoonaa dollaria.

28-vuotiaan kreikkalaisen nykyinen sopimus olisi kattanut vielä ensi kauden 2024-2025. Nykyisellään Antetokounmpo tienaa tällä viikolla alkavasta NBA-kaudesta noin 46 miljoonaa ja ensi kaudesta 49 miljoonaa dollaria.

Yli 60 miljoonan dollarin vuositulot takaava uusi jatkosopimus on siis tuhti palkankorotus jo ennestään hurjiin ansioihin Bucksin supertähdelle. Jatkosopimuksesta ensimmäisenä kertonut ESPN:n toimittaja Adrian Wojnarowski kertoi myös, että sopimuksen viimeinen vuosi 2027-2028 on pelaajan optio, joten Antetokounmpo voi halutessaan jättää seuran tuolloin.

Toisaalta NBA:n ja pelaajien nykyinen työehtosopimus sallii kreikkalaisstaralle uuden lyhyemmän jatkosopimuksen tekemisen vuonna 2026 ja sen jälkeen tämä voisi vielä tehdä nelivuotisen jatkosopimuksen milwaukeelaisseuran kanssa vuonna 2028.

Boston Celticsin Jaylen Brownin kesällä solmima yli 300 miljoonan dollarin viisivuotinen jatkosopimus oli NBA:n historian suurin sekä ensimmäinen sopimus, missä keskimääräinen palkka ylitti 60 miljoonaa kaudesta.

Nyt Antetokounmpon uusi jatko pomppasi jopa näistä luvuista korkeammalle, kun keskimääräinen lisävuosien palkka on noin 62 miljoonaa.