NBA

Katso NBA:n tähdistöottelun upeimmat donkit − Stephen Currylle yllätystappio kolmoskisassa

Hamidou Diallo lensi yli Shaquille O’Nealin NBA:n tähdistöviikonlopun donkkikisan voittoon. Joe Harris taas pääsi yllättämään Stephen Curryn ja vei nimiinsä kolmen pisteen heittokisan.

Oklahoma City Thunderin Diallo keräsi ensimmäisellä donkillaan täydet 50 pistettä, kun pomppuihme liisi yli korin edessä seisseen O’Nealin ja täydessä lentokorkeudessaan jäi roikkumaan korirenkaasta kyynärpäällään.

Dennis Smith Jr. antoi Diallolle kovan vastuksen, mutta jäi kakkoseksi, kun finaalikierroksilla Knicks-pelaajalta ei enää löytynyt yhtä näyttäviä donkkeja vastaukseksi. 20-vuotias Diallo pelaa tulokaskauttaan Thunderissa ja on pelannut keskimäärin vasta noin 11 minuuttia per ottelu.

Kolmoskisassa Brooklyn Netsin Harris pussitti sekä karsintakierroksella että finaalissa huimat 26 pistettä. Curry oli vielä karsintojen paras 27 pisteellä, mutta ei finaalissa enää kyennyt samaan suoritukseen ja voitto meni Harrisille.

Harris on tämän NBA-kauden toiseksi tarkin kolmosten heittäjä 47,1 prosentin tarkkuudellaan ja pelaa muutenkin uransa ylivoimaisesti paras kautta.

Taitokisan voittajaksi nousi Boston Celticsin Jayson Tatum, joka päihitti finaalissa tulokas Trae Youngin. Tatum kiskaisi ratkaisevan päätösheiton sisään pari metriä puolen kentän viivan takaa ja johdossa ollut Young joutui tyytymään kakkossijaan.

Katso kaikkien kolmen kilpailun tähtihetket alta. NBA:n tähdistöottelu pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 03 Suomen aikaa.