NBA

Lauri Markkanen sai kirittäjän itselleen − Bulls varasi Carter Jr:n

Chicago Bulls poimi ensimmäisellä varauksellaan Lauri Markkasen tulevaksi pelikaveriksi Wendell Carter Jr:n. Duken yliopistossa pelannut 208-senttinen iso laitahyökkääjä on vartaloltaan hyvin samankaltainen Markkasen kanssa ja myös miesten pelityylissä on paljon samaa.

Carter Jr. on älykäs pelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tästä hyvänä esimerkkinä oli se, että nuorukainen valitsi yliopistovuodekseen Duken ja Harvardin yliopistojen välillä, jotka molemmat ovat tunnettuja akateemisista vaatimuksistaan.

19-vuotias laituri pelasi yhden kauden Duken yliopistossa keskiarvoilla 13,5 pistettä ja 9,1 levypalloa. NCAA:n peleissä Carter Jr. pelasi myös paljon sentterin pelipaikkaa, mutta NBA:ssa rooli on todennäköisesti huomattavasti useammin laitahyökkääjän tontilla.

Carter Jr. on vahva levypalloissa ja pystyy tekemään pisteitä niin korin alta kuin lähietäisyyksiltä. Puolustuspäässä lupaavan pelaajan isoin ero Markkaseen lienee siinä, että kaukoheittoja Carterilta sopii odottaa huomattavasti harvemmin.

Bullsin kohdalla oli ilmassa paljon spekulaatioita siitä, että seura olisi yrittänyt treidata itsensä paremmalle varausvuorolle ja tavoitellut slovenialaista supertakamiestä Luka Doncicia. Dallas Mavericks kuitenkin pääsi ensin apajille ja hankki ja Doncicin tilaisuuden kolmosvarauksen Atlanta Hawksilta.