NBA

Markkanen merkattiin sivuun, LaVine kantoi Bullsin voittoon − ”Kun alat potkia persettä, ihmiset huomaavat”

Huimassa iskussa viimeiset viikot olleen Lauri Markkasen kova vire on noteerattu myös Chicago Bullsin vastustajissa. Nyt Markkasta puolustetaan juuri niin tarkkaan kuin vastustajan ykköspelaajia tavataan ottaa kiinni, ja tämän myötä suomalainen jäi Philadelphia 76ersiä vastaan tehoihin 11/8.

Markkasen takaa parrasvaloihin nousi kuitenkin toinen Bullsin tähtipelaaja Zach LaVine. Takamies teki ottelussa 39 pistettä ja vastasi Bullsin voittokorista viimeisillä sekunneilla.

Sivurajakuviosta Robin Lopezin kanssa LaVinelle aukesi yllättäen täysin avoin väylä korille, eikä tämä sitä jättänyt käyttämättä. Bulls nousi takaa voittoon yhtä Itäisen konferenssin kärkiryhmää vastaan.

Vaikka LaVinen voittokori olikin riemukas ja upea suoritus, vastasi pelin upeimmasta suorituksesta silti Bullsin kakkospelintekijä Ryan Arcidiacono. Takamiehen syöksy pallon perään vapautti Bullsin hyökkäykseen, mistä LaVine pääsi iskemään komean alley-oopin.

Markkasen saldo jäi pelissä vaisuksi, eikä tällä kertaa suomalaiselle kertynyt edes totuttua tupla-tuplaa. Jos edellisessä ottelussa Markkasen heitto ei vain löytänyt perille edes avoimista paikoista, tällä kertaa 76ers merkkasi suomalaisen ulos pelistä parhaansa mukaan.

− Kun alat pelata hyvin tässä liigassa ja potkia persettä, ihmiset huomaavat sen ja muokkaavat pelisuunnitelmiansa. Niin tapahtuu nyt Laurin kohdalla, ja hän oppii koko ajan, Bulls-valmentaja Jim Boylen kertoi.

− Tietysti todella kova taistelu. Johto vaihtui 19 kertaa ja 20 kertaa olimme tasoissa erittäin hyvää joukkuetta vastaan. Olimme 10 pistettä tappiolla, kun peliä oli jäljellä alle kuusi minuuttia. Emme menettäneet palloja lopussa, otimme levypallot ja toteutimme omaa peliämme. Hyvä voitto, Boylen kommentoi ottelua.

Lauri Markkanen, Bulls − 76ers 5.3.2019

30 minuuttia
Pisteet 11
Pelitilanneheitot 4 / 9
Kolmen pisteen heitot 0 / 3
Vapaaheitot 3 / 3
Levypallot 8
Menetykset 4
Plusmiinus -6