NBA

Miksi katsoa NBA-koripalloa? – 4 syytä

Urheilua katsotaan maailmalla yhä enemmän ja enemmän. Jalkapallon katsojaluvut ovat jo huipussaan usean sarjan osalta (esim. Valioliiga ja Mestarien Liiga), jonka lisäksi NHL ja F1 vetävät paljon urheilufaneja puoleensa.

Kuten yltä voi huomata, kyseessä on nimenomaan huippu-urheilu, jonka seuraaminen ihmisiä kiinnostaa. Siksi ei ole yllättävää, että myöskin NBA – maailman kovatasoisin koripallosarja – on niin koripalloihmisten kuin perinteistenkin urheilufanaatikkojen huulilla.

Mikä NBA:n seuraamisessa sitten on niin mielenkiintoista? Moni nettikasino tarjoaa toki mahdollisuuden lyödä vetoa NBA-peleistä, mutta se ei ole ainoa syy sarjan katsomiseen. Tässä artikkelissa käydään läpi tarkemmin muutamia syitä siihen, miksi NBA:n katsominen kannattaa!

4 syytä katsoa NBA-koripalloa

NBA:ssa nähdään maailman suurimpia urheilun supertähtiä

Jos haluaa nähdä maailman parhaimpia koripalloilijoita tekemässä sitä, mitä he parhaiten osaavat, kannattaa laittaa NBA pyörimään omaan televisioon. Sitä kautta voi todellakin nauttia huippuviihteestä ja nähdä sen, mitä koripallo voi parhaimmillaan olla.

Tällaisia tähtiä ovat olleet esimerkiksi:

  • Shaquille O’Neal
  • Stephen Curry
  • Michael Jordan
  • Kobe Bryant
  • LeBron James

Pelit ovat jännittäviä ja niissä riittää vauhtia

Koripallo on muutenkin hyvin nopeatempoinen laji, mutta NBA vie temmon ja laadun ihan uudelle tasolle. Koska sarjassa pelaavat vain maailman huiput, on tarjolla myöskin entistä laadukkaampaa, viihdyttävämpää ja nopeatempoisempaa koripalloa. Ja siitäkös urheilufanit pitävät!

NBA tarjoaa puheenaiheen päivästä toiseen

NBA on sarja, johon riittää paljon tapahtumia. Siksi ei ole mitenkään yllättävää, että monet puhuvat siitä lähes päivittäin. NBA:n seuraaminen onkin järkevää, jotta voi osallistua helposti keskusteluihin mukaan tai jopa aloittaa niitä.

Lauri Markkanen

Suomalaisten näkövinkkelistä yksi suurimmista syistä katsoa NBA:ta on tietenkin Lauri “The Finnisher” Markkanen, joka pelaa tätä nykyä Utah Jazzin riveissä. Hän aloitti NBA-uransa kaudella 2017-2018 Chicago Bullsissa, jossa hän viihtyi aina kauden 2020-2021 loppuun saakka. Sieltä hän siirtyi yhdeksi kaudeksi Cleveland Cavaliersiin, mistä matka jatkui Utahiin.

Tällä hetkellä Markkanen on todella kuumassa vireessä. Hän teki esimerkiksi uransa ennätyspisteet 6.1.2023 pelatussa vierasottelussa Houston Rocketsia vastaan. Yhteensä pisteitä kertyi 49 kappaletta.

Miksi koripallon katsomisen suosio on nousussa?

Koripallo on vauhdikas laji, jonka antimista ihmiset ympäri maailmaa ovat voineet nauttia jo vuosikymmenien ajan. Nauttimisessa ei ole ollut kyse pelkästään itse pelaamisesta, vaan koripallon suosion kasvu on näkynyt myös lajin seuraamisessa.

Mitkä syyt sitten ovat johtaneet siihen, että yhä useampi urheilufani katsoo nykyään myös koripalloa monen muun lajin ohella? Tässä muutamia syitä:

  • Koripallo itsessään on todella viihdyttävää ja sen parissa saa jännittää ihan viimeisille hetkille saakka.
  • Lajin katsomisesta on tehty paljon helpompaa.
  • Pelaamisen lisäksi yksi parhaista tavoista oppia on katsominen. Etenkin yhä useampi nuori koripalloilija katsoo lajia siksi, että he voivat oppia parhailta ja nousta itse suuriksi tähdiksi.
  • Koripallo on nopeatempoista ja siinä koetaan hyvin harvoin seesteisiä hetkiä. Tällainen laji on tietenkin urheilufanien mieleen.
  • Koripallossa nähdään upeita koreja ja näyttäviä urheilullisia suorituksia.

Mistä katsoa NBA:ta Suomessa?

Mikäli kiinnostus NBA:ta kohtaan heräsi tämän artikkelin myötä ja halua sen katsomiseen olisi, on seuraavaksi edessä kysymys, mistä sitä oikein voi katsoa. YouTubesta voi toki katsoa otteluiden yksittäisiä kohokohtia, mutta virallisesti NBA:n koripallomatsit näyttää Ruutu.

Ilmaiseksi sen katsominen Ruudusta ei kuitenkaan onnistu, vaan NBA on osa maksullista Ruutu+ Urheilu -tilausta.