NBA

NBA-fanit sikailevat illasta toiseen − ”Emme ole sirkuksessa”

NBA:n pudotuspelit ovat alkaneet huippujännittävästi, mutta fanien huono käytös on tahrannut kokemusta jo toistuvasti.

Uusimpana tapauksena Brooklyn Netsin Kyrie Irvingiä yritettiin heittää juomapullolla, kun joukkue pelasi vierasottelua Bostonissa. Irving on ollut bostonilaisten antisuosikki, kun tähtitakamies vaihtoi seuraa Celticsistä kahden kauden jälkeen Netsiin.

Tämä tapaus oli vain viimeisin osa lähes joka ilta toistunutta eri joukkueiden kannattajien vaarallista häiriökäytöstä. Kun koronatilanne Yhdysvalloissa on parantunut, ovat kaikki pudotuspeleihin osallistuvat seurat päässeet ottamaan kannattajiaan sisään katsomoihin ja Bostonin tapaan joillain paikkakunnilla kaikki yleisörajoitukset on poistettu.

Samalla faneilta on tuntunut unohtuvan säännöt käytöstavoista katsomossa ja NBA-pelaajat ovat joutuneet kärsimään sikailevien ihmisten toilailuista jo useasti kuten Irvingin tapauksessa.

Netsin toinen tähtipelaaja Kevin Durant otti asiaan värikkäästi kantaa.

Washington Wizardsin tähtipelaaja Russell Westbrook puolestaan sai yhden katsojan kippaamat popcornit niskaansa, kun takamies oli poistumassa loukkaantuneena kentältä. Philadelphia ei osoittanut sitä veljellistä rakkauttaan, mistä kaupunki on tunnettu.

Westbrook raivostui välittömästi ja olisi ollut valmis ryntäämään katsomoon ellei miestä olisi ollut toppuuttelemassa puolentusinaa seuran työntekijää ja järjestysmiestä.

Kun Atlanta Hawks vieraili Madison Square Gardensissa New Yorkissa, yksi kotijoukkueen fani yritti kentän laidalta sylkäistä Hawksin ykköstähteä Trae Youngia. Knicks-paitaan pukeutunut kannattaja sai seuralta pysyvän porttikiellon peleihin.

Näiden tapausten lisäksi myös pelaajien perheet katsomossa ovat saaneet oman osansa fanien häiriökäytöksestä. Ja Morantin isä ja muu perhe saivat kuulla rasistisia ja alatyylisiä solvauksia, kun Morantin joukkue Memphis Grizzlies pelasi vierasottelua Utahissa.

Jazz asetti tapauksen johdosta kolmelle fanilleen pysyvän porttikiellon otteluihinsa.

Jos meno jatkuu samanlaisena, eivätkä NBA ja seurat pysty hillitsemään faniensa sikailua, ei ole mahdotonta, että jossain nähtäisiin ”Malice at the Palace” -tapainen tapahtuma. Tuolloin vuonna 2004 Metta Sandiford-Artest ryntäsi katsomoon tappelemaan katsojien kanssa.