NBA

NBA-seura antoi seurapomolle kenkää − vaimo paljasteli salaisuuksia useilla anonyymeilla Twitter-tileillä

Philadelphia 76ersin seuran presidentti Bryan Colangelo sai lähtöpassit, kun paljastui, että hänen vaimonsa Barbara Bottini oli pyörittänyt useita anonyymeja Twitter-tilejä, jotka olivat kertoneet tarkkoja tietoja seuran sisältä ja puolustelleet Colangeloa.

Virallisesti Colangelon ilmoitettiin eronneen itse, mutta hänelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa sen jälkeen, kun oli seuran oman tutkinnan jälkeen selvinnyt, että hänen vaimonsa oli Twitter-tilien takana.

The Ringer -julkaisu paljasti hämärät twiittailut Yhdysvalloissa. Kolme eri tiliä oli kertoillut tietoja 76ersistä, jotka olivat vain hyvin pienen piirin tiedossa. Näitä olivat esimerkiksi Jahlil Okaforin lääkärintarkistusten tulokset ja viime kesän varaustilaisuuden ykköspickin Markelle Fulzin heiton hajoamisen syyt sekä kritisoi seuran tähtipelaajaa Joel Embiidia.

Seura palkkasi lakifirman selvittämään asiaa, kun Ringerin julkaisun jälkeen oli olemassa erittäin vahva epäilys, että seurapomo Colangelo olisi itse ollut näiden twiittien takana. Tutkimuksissa kävi selväksi, että hänen vaimonsa oli syväkurkku näiden vuotojen takana.

Vuosia jatkuneen häviämisen jälkeen kovaa vauhtia ylöspäin menossa ollut 76ersin joukkue on jälleen myrskyn silmässä, kun seuran presidentti vaihtuu vain muutamia viikkoja ennen NBA:n varaustilaisuutta ja vapaiden agenttien sopimusten jahtaamisen alkua.