NBA

Utah Jazz sai Markkasen seuraksi kolme lupaavaa nuorta – ”Todella suotuisaa”

NBA Utah Jazz Draft Picks 2023: Taylor Hendricks, Keyonte George, Brice Sensabaugh

NBA Utah Jazz Draft Picks 2023: Taylor Hendricks, Keyonte George, Brice Sensabaugh

Lauri Markkasen NBA-seura Utah Jazz käytti odotetusti kaikki kolme varaustaan NBA:n kesän 2023 varaustilaisuudessa. Draft oli Jazzille suosiollinen, kun seuran GM Justin Zanik totesi, että kaksi pelaajista olivat heidän omilla listoillaan top10:ssä ja kolmaskin 18 parhaan joukossa.

Jazzilla oli käytössään varaustilaisuuden 9., 16. ja 28. varaus. Näistä ensimmäinen varaus oli utahilaisten oma, kun taas kaksi muuta olivat päätyneet seuralle toisilta joukkueilta eri kaupoissa.

Utah Jazzin varaukset 2023

Taylor Hendricks, 19 vuotta, 208 cm / 98 kg, UCF
Keyonte George, 19 vuotta, 193 cm / 84 kg, Baylor
Brice Sensabaugh, 19 vuotta, 198 cm / 107 kg, Ohio State

Ensimmäisenä Jazz nappasi Taylor Hendricksin, joka pelasi viime kaudella Central Floridan yliopistossa, mitä ei perinteisesti ole tunnettu huippukoriskouluna. Hendricks oli monilla ennakkolistoilla 9. sijaa korkeammalla, ja urheilullinen laituri tuntuisi istuvan Jazzin joukkueeseen erinomaisesti.

– Tunnen että sovin tänne täydellisesti. Walker Kessler on loistava heittojen blokkaaja, Lauri Markkanen on loistava heittäjä. He ovat molemmat isoja, heillä on pituutta. Minulla on pituutta. Minä pystyn blokkaamaan heittoja. Tulemme olemaan todella hyvä puolustava joukkue ja olen innoissani, että pääsen tekemään töitä heidän kanssaan, Hendricks kertoi varauksensa jälkeen.

Hendricksin parhaat avut ovat tällä hetkellä puolustuspelaamisessa: niin 1-vs-1-tilanteissa kuin apupuolustajana. Hän olikin UCF:n riveissä yksi yliopistosarjojen parhaista heittojen blokkaajista. Lisäksi 208-senttinen laituri pussitti kolmen pisteen heittonsa 39 % tarkkuudella. Kehityskohteet Hendricksin pelissä ovat pallonkäsittelyssä, korintekotilanteiden luomisessa itselleen ja syöttötaidossa.

Jazz poimi kolme 19-vuotiasta pelaajaa, jotka kaikki ehtivät pelata yhden kauden NCAA-yliopistosarjaa ennen NBA-varaustilaisuuteen ilmoittautumistaan. Useat Yhdysvaltojen urheilumediat laskivat Jazzin yhdeksi draftin ”voittajista” ja jotkut jopa nostivat utahilaisten valinnat kaikkein parhaiksi.

– Olen todella tyytyväinen siihen, miten draft meni meidän osaltamme. Se miten varaustilaisuus eteni, oli meidän kannaltamme todella suotuisaa. Saimme kaksi kaveria, jotka olivat meidän top10-listallamme, Zanik sanoi.

Toisaalta kolmen nuoren osittain raakileen valinta kielii siitä, että seuran menestyshaaveet eivät ole vielä ensi kaudessa – mikä saattaa tietää jälleen Markkaselle tappiollista kautta ja pudotuspelien ulkopuolelle jäämistä. Kolmikosta ainoastaan Hendricksin voi ajatella tuovan heti tulokkaana jotakin merkittävästi positiivista joukkueen suoritukseen.

– Joukkueemme ei ole sellaisessa tilanteessa, että haluaisimme varata jonkun hyvin rajattuun rooliin, pelaamaan 10 minuuttia ja täyttämään tietyn paikan joukkueessa. Haluamme maksimoida heidän kaikkien kolmen kehityspolkunsa ja nojaamme heidän lahjakkuuteensa, Zanin kertoi.

Jazzin toinen valinta numerolla 16 oli Keyonte George. Viime kauden George pelasi Baylorin yliopistossa, mihin suomen suurin takamieslupaus Miro Little suuntaa myös ensi kaudeksi. George on erinomainen korintekijä, mutta kehittyminen pelintekijänä ja pointin pelipaikalla vaatii vielä paljon työtä.

– Keyontella on ehkä kehittynein, monipuolisin hyökkäyspelin taito ja työkalupakki koko draftista, ihan kärkivaraukset mukaan lukien. Hänellä on heittäjän ja pisteidentekijän itseluottamus, ja hän on jo nyt hyökkäysase, Zanik kommentoi

Kolmas varaus ykköskierroksen peräpäässä oli Brice Sensabaugh Ohio Staten yliopistosta. Urheilullinen pelaaja pystyy mainioon hyökkäyspeliin, mutta monet asiantuntijat laittoivat kysymysmerkkejä Sensabaughin nimen alle hänen polvivammojensa takia.

Rymistelevä laituri joutui jo lukiovuosinaan kahdesti leikkauspöydälle polven kierukkavammojen takia ja viimeisin polvivamma Sensabaughille sattui tämän vuoden maaliskuussa. Myös nuorukaisen puolustuspelaamisessa on paljon parannettavaa NBA-tasolle päästäkseen.

Jazzin kaikki kolme valintaa olivat hyvin mielenkiintoisia ja kaikkien kohdalla on mahdollista ajatella näkevänsä heidät tulevaisuudessa joukkueen avausviisikossa. Peliminuutteja saanee ensimmäisenä Hendricks, joka on helppo nähdä Jazzin isossa kolmikossa Markkasen ja Kesslerin kanssa.

Silloin kuitenkin takamiehinä pitäisi pelata erinomaisia pelintekijöitä, jotka pystyvät syöttämään näitä isoja pelaajia vapaaksi. Kun taas George ja Sensabaugh ovat kyvyiltään juuri nyt enemmän pisteidentekijöitä, heidän roolinsa jäänee ainakin alkukaudesta pienemmäksi.

Kaikki kolme todennäköisesti nähdään NBA:n eri kesäliigoissa ja hyvinkin pian näyttämässä taitojaan muita kesän varattuja pelaajia ja nuoria NBA-pelaajia vastaan.