Yhdysvaltojen olympiajoukkueella on käytössään vain kuusi pelaajaa − kultamitalitien yllä mustia pilviä

USA:n koripallon olympialaisryhmän koostumus näyttää huolestuttavalta, kun päivät ennen kisoja alkua vähenevät koko ajan. Takamies Bradley Beal on sivussa kisajoukkueesta koronatartunnan takia, Jerami Grant on ainakin toistaiseksi karanteenissa ja Kevin Love vetäytyi itse Tokion ryhmästä.

Beal sai positiivisen koronatestituloksen ja vaikka hänellä ei ole mitään oireita, suli miehen olympiahaave samalla. Samoin saattaa vielä käydä myös Grantille.

− Olen tappavan pettynyt Bealin puolesta, me kaikki olemme. Tämä oli ollut hänen unelmansa jo pikkulapsesta lähtien, ja hän pelasi erinomaisella tasolla. Tärkein tavoitteemme on saada kaikki mukaan Tokioon turvallisesti. Yritämme olla tarkkoja sen suhteen mitä teemme ja missä käymme, USA:n joukkueen valmentaja Gregg Popovich kertoi.

Yhdysvallat on pitänyt harjoitusleiriä Las Vegasissa, missä joukkue on myös pelannut kolme harjoitusottelua. Bealin ja Grantin tilanteet kuitenkin johtivat viimeisen Australiaa vastaan aikataulutetun harjoituspelin perumiseen.

USA:n ryhmä ei ole ollut Vegasissa ns. koronakuplassa, vaan joukkueen jäsenet ovat saaneet itse päättää menemisistään kasinokaupungissa.

Murheet vielä jatkuivat perjantaina, kun Love ilmoitti jättävänsä joukkueen.

Yllä mainitun kolmikon lisäksi joukkueesta ovat toistaiseksi sivussa myös Devin Booker, Jrue Holiday ja Khris Middleton, jotka pelaavat NBA:n finaalisarjaa. Kolmikolla voi olla parhaimmillaan / pahimmillaan vielä kolme kovaa vääntöä jäljellä, kun Phoenix Sunsin ja Milwaukee Bucksin ottelusarja on tasavoittotilanteessa 2-2.

Soppaa astui hämmentämään myös Atlanta Hawksin tähtitakamies Trae Young. Loistavasta kaudesta ja pudotuspeleistä huolimatta mies ei saanut kutsua Yhdysvaltojen olympiaryhmään. Tähän hän reagoi twiittaamalla videopätkän Isiah Thomasin lausunnoista, jotka nähtiin Michael Jordanin uraa käsitelleessä The Last Dance -dokumenttisarjassa.

Thomas olisi eittämättä ansainnut pelisuorituksillaan paikan alkuperäisestä Dream Teamista Barcelonan olympialaisiin vuonna 1992. Jordan kuitenkin varmisti, että hänen ykkösinhokkeihinsa kuulunutta Thomasia ei olympiajoukkueeseen valittu.