Koponen lähdössä Barcelonasta, Salinille tiedossa jatkoa Malagassa?

Espanjalaisen koripallon siirtomarkkinat käyvät juuri nyt kuumana ja kaikki seurat kasaavat tulevan kauden joukkueitaan. Espanjassa pelaavien suomalaistähtien tilanteen osalta paikalliset mediat uumoilevat Petteri Koposen olevan lähdössä Barcelonasta ja Sasu Salinin puolestaan jatkavan Malagassa.

Salinin tilannetta on kommentoinut muun muassa malagalainen paikallislehti La Opinion, jonka haastattelussa seuran puheenjohtaja odotti seuransa tekevän runsaasti jatkosopimuksia vanhojen pelaajiensa kanssa, ja Salinin nimi oli myös tässä joukossa mainittuna.

Suomalaistakamies pelasi mukavan kauden Malagassa, sai pääosin hyvin vastuuta, eikä Salinin tarvinnut hävetä suorituksiaan edes kivikovissa Euroliigan otteluissa. Tulevalla kaudella Malaga tosin ei enää Euroliigassa ole mukana, kun kausi ACB-liigassa meni lopulta hieman penkin alle.

Koposen kohdalla spekulaatioita on ollut vielä huomattavasti Salinia enemmän. Esimerkiksi Sportando ja sen erikoistoimittajat Twitterissä ovat todenneet, että Barcelona aikoo ostaa suomalaistähden sopimuksen ulos. Koposella siis olisi voimassaoleva sopimus Espanjan huippuseuran kanssa, mutta rahalla tietysti kaikki ongelmat ratkeavat.

Koposen kausi oli hyvin kaksijakoinen, kun alkukaudella suomalaisen terveys oli yhä heikko, vastuuta ei valmentajalta tullut ja takamies jäi peluutuksessa täysin paitsioon. Loppukaudella ja erityisesti valmentajan vaihtumisen jälkeen suunta muuttui täysin, kun Koponen oli poikkeuksetta avauskokoonpanossa mukana ja pelasi erinomaisesti.

Kauden päättymisen jälkeen Koponen on myös itse suhteellisen avoimesti kommentoinut tulevaisuuttaan ja kuvioiden avoimuutta, vaikka sopimus miehellä Barcelonan kanssa onkin. Suomalainen väläytteli lisäksi mahdollisuutta lähteä vihdoin ja viimein NBA-kentille, mikä voisikin olla 30-vuotiaalle Koposelle yksi viimeisistä mahdollisuuksista.

Todennäköisesti tosin NBA:han lähtö tarkoittaisi Koposelle selvää palkanalennusta ja merkittävästi pienempää roolia sekä peliminuutteja. Esimerkiksi Euroliigan tähtiviisikkoon valittu Brad Wanamaker oli lehtitietojen mukaan saanut Barcelonalta tulevasta kaudesta 3,8 miljoonan dollarin tarjouksen, mutta mies valitsi mieluummin Boston Celticsin 800 tuhannen dollarin sopimuksen ja roolin todennäköisesti neljäntenä tai viidentenä takamiehenä.