Susijengi 40 minuutin päässä EM-kisapaikasta

Suomi voi käytännössä varmistaa paikkansa tulevissa EM-kisoissa kaatamalla Sveitsin perjantain iltapäivän ottelussa. Peli alkaa Suomen aikaa jo klo 14 ja on nähtävissä Ylen TV1:llä ja Yle Areenassa.

Susijengi on selvä ennakkosuosikki luultavasti ratkaisevaan taistoon sveitsiläisiä vastaan. Maajoukkue voitti karsintojen edellisen ottelun Sveitsiä vastaan vieraskentällä viidellä pisteellä ja vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa Suomi lähtee peliin kuuden-seitsemän pisteen etumatkalla.

Voitto perjantaina ei vielä takaisi EM-kisapaikkaa täydellä varmuudella, mutta kovin suurella todennäköisyydellä Susijengi ei enää voisi pullahtaa ulos. Serbian pitäisi hävitä sekä Georgialle että Sveitsille ja Suomen sunnuntain pelissä karsintalohkon viimeisen turnauksen isännälle Georgialle.

Ennakkosuosikin asemasta huolimatta edellinen peli Sveitsiä vastaan osoitti, että maa on kovassa nousukunnossa ja lähestyy EM-kisatasoa. Vaikka Susijengi voiton ottikin, ei se tullut missään nimessä helpolla.

Susijengin pelaajat ovat esiintyneet Tbilisistä nähdyissä haastatteluissa rentoina ja luottavaisina. Maajoukkueen nykyinen ydinryhmä on suorastaan tottunut hoitamaan tärkeitä pelejä ja selvittämään tiensä karsinnoista itse kisoihin – aina näin ei tietysti ole ollut.

Suomelle iso lisä viikonlopun otteluihin on myös ollut, että joukkue on saanut mukaansa ratkaisuotteluihin Petteri Koposen, Erik Murphyn ja Mikael Jantusen. Italian Serie A:ssa jo pelituntumansa löytänyt Koponen on erityisen tärkeä joukkueelle, kun Jamar Wilson on sivussa loukkaantumisensa takia.

Murphy ja Jantunen taas tuovat laiturin paikoille niin korinteko- kuin levypallovoimaa.

Tbilisin turnauskuplan viimeisen ottelun Susijengi pelaa sunnuntaina klo 17 isäntiä vastaan, mutta voitto perjantaina ja muiden otteluiden odotetun suotuisat tulokset toivottavasti vievät panoksen pois siitä pelistä.