Susijengi tulessa Latviassa − ”Meillä on viikko aikaa saada paketti kasaan ennen MM-jatkokarsintojen alkua”

Suomen maajoukkue pelaa perjantai-iltana Riiassa viimeisen harjoitusottelun ennen MM-karsintaotteluita Bosniaa ja Ranskaa vastaan. Latvia-peliin on nostettu mukaan veteraani Tuukka Kotti ja maajoukkueessa viikko sitten debytoinut Ville Tahvanainen.

Sen sijaan Susijengi joutuu tulemaan yhä toimeen ilman kärkipelaajiaan Petteri Koposta ja Sasu Salinia, jotka ovat kiinni seurajoukkueissaan ja liittyvät mukaan ryhmään vasta ensi viikolla.

− Nuoremmat pelaajamme ovat käyttäneet ennakkoluulottomasti heille tarjoutuneet paikat. Niin kauan, kuin olemme pelanneet aktiivisesti, rohkeasti ja aggressiivisesti kansainvälisellä pelitempolla, pelimme on näyttänyt oikeinkin lupaavalta, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi Koripalloliiton sivuilla.

− Meillä on vielä viikko aikaa saada paketti kasaan ennen MM-jatkokarsintojen alkua. Perjantain ottelu on tässä prosessissa jälleen tärkeä tasonmittari, Dettmann sanoi.

Keväällä Seagullsia kannatellut ja uransa parhaita Korisliigan pudotuspelejä pelannut Kotti on palannut takaisin maajoukkueeseen. Kotti joutui jättämään kesän ottelut ja aiemmat harjoituspelit väliin jalkavammansa takia.

− Tosi hyvä fiilis, että olen päässyt kilpailemaan ja takaisin joukkueen mukaan viime päivinä. Tässä on vielä vähän matkaa siihen, missä halutaan olla, mutta päivä päivältä tuntuu paremmalta, Kotti kertoi.

Latvia ja Susijengi kohtaavat Riiassa perjantaina 7.9. klo 19.00. Yle TV2:n suora lähetys ottelusta käynnistyy klo 18.55.