Susijengin arvosanat: Venäjän karhu oli liian väkevä

Suomi taisteli fantastisesti, mutta kaikkensa antaneen joukkueen suoritus ei silti riittänyt kaatamaan Venäjää vieraskentällä ja paikka MM-kisoissa lipui sivu suun.

Voittoon olisi vaadittu Susijengiltä lähes täydellistä iltapuhdetta, ja vaikka Suomen peli oli ajoittain juuri sillä tasolla, ei se kuitenkaan kestänyt täyttä 40 minuuttia.

Ranska-ottelussa loistanut Jamar Wilson ei kyennyt tällä kertaa kannattelemaan koko maata harteillaan ja aamuyöstä Permiin saapunut Petteri Koponen ei ollut parhaassa terässään. Yllättäviä onnistujiakin pelissä nähtiin, kun esimerkiksi Tuukka Kotti tuli pelin alkuun kuin nuori varsa kevätlaitumelle ja pussitti pisteitä liukuhihnalta.

Susijengin Venäjä-ottelun arvosanat

🐺 🐺 🐺 Alexander Madsen: Toinen loistopeli putkeen. Upeaa puolustusta ja illan komein donkki.

🐺 🐺 Mikko Koivisto: Virheetöntä ja ennakkoluulotonta heittämistä, mitä Koivistolta joukkue kaipaakin. Riittävän hyvä myös puolustuspäässä. Kolmannen sudenpään söivät vain kolme missattua vapaaheittoa, jotka normaalitilanteessa mies heittää ohi perätysten ohi kerran tuhannesta.
🐺 🐺 Tuukka Kotti: Veteraani näytti pelin alussa 24-vuotiaalta ja dominoi kenttää. Toinen puoliaika ei yltänyt aivan samalle tasolle. Oliko tämä Kotin uran viimeinen ulvaisu?
🐺 🐺 Jamar Wilson: Voitontahto oli yhtä kova kuin Ranska-pelissä, mutta suoritus ei aivan samaan yltänyt ja vastustajakin oli astetta kovempi. Muutama harkitsematon kaukoheitto. Ruma plusmiinus (-31).

🐺 Mikael Jantunen: Nuorukainen ei pelkää kovimpiakaan pelejä. Pääosin mainiota peliä puolustuksessa, mutta ratkaisupelissä 18 peliminuutilla ei vaan voi jäädä tasan nollaan pelitilanneheittoon.
🐺 Shawn Huff: Kippari taisteli siinä missä koko muukin ryhmä, mutta sisään putosi kuitenkin vain yksi kuudesta heitosta.
🐺 Petteri Koponen: Vaikeat lähtökohdat. Venäjä prässäsi Koposta pallollisena jatkuvasti, eikä tässä tilanteesta tähdestämme ollut murtautumaan ulos vartioinnista. Normi-iltana tämän voisi laskea Euroliiga-pelaajalle epäonnistumiseksi, mutta olosuhteet olivat miestä vastaan.
🐺 Sasu Salin: Toinen Venäjän merkkaama pelaaja. Pari lievää nukahdusta puolustuksessa ja vaikka pari kolmosta sisään putosikin, olisi Venäjän kaatoon tarvittu Sasusta sitä ilmiliekeissä olevaa versiota.
🐺 Topias Palmi: Pelasi omat minuuttinsa luottamuksen arvoisesti, mutta panos jäi tällä kertaa pienemmäksi.
🐺 Juho Nenonen: Kävi painimassa ja ärsyttämässä venäläisiä, kuten rooliin kuuluukin.

Carl Lindbom: Ei varsinaisesti heikoin lenkki, mutta heittäjän pitää tehdä tulosta ja Lindbom missasi kaikki kolmen pisteen yritystään.