Susijengin yllätyssiirto − kotiluola muuttaa Espooseen

Suomen koripallomaajoukkueen kotiottelut siirtyvät pelattavaksi Espoon Metro Areenalla. Susijengin kotihallina ovat viime vuosina toimineet Hartwall Areena ja Helsingin jäähalli.

Koripalloliitto on tehnyt kolmevuotisen yhteistyösopimuksen Espoon kaupungin kanssa Susijengin maaotteluiden pelaamisesta Metro Areenalla. Tapiolan urheilupuistossa sijaitsevan Areenan yleisökapasiteetti on noin 7000 katsojaa.

− Uusi kilpailuformaatti mahdollistaa pidemmän aikavälin suunnittelun. Loistavien EM-kotikisojen jälkeen pyrimme edistämään olosuhdetyötä lajimme eduksi, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kertoi.

− Susijengin kasvu koko kansan ilmiöksi 2010-luvun aikana on ollut fantastisen hieno saavutus. Sitä selkeämmin olemme nähneet, että Susijengi on kasvanut Suomessa tarjolla olevista palloiluolosuhteista ulos. Jäähalleissa joudumme rakentamaan mittavan kokonaisuuden jään päälle ja sen ehdoilla.

− Espoon kaupunki ja Espoo Metro Areena tarjosivat parhaat kansainvälistä FIBA:n kilpailuformaattia tukevat olosuhteet niin Koripalloliiton kuin Susijenginkin näkökulmasta, ja olemme siitä kovin kiitollisia.

Susijengin faneille on uudessa kotihallissa luvassa myös kokonaan oma fanikatsomo. Kannattajien katsomonosa löytyy areenan kaarteesta.

− Olemme sopineet faniyhdistyksen kanssa siitä, että heille varataan Espoo Metro Areenalta oma, erikoishinnoiteltu katsomonosansa, joka on meiltä kädenojennus heidän toimintaansa kohtaan. Tarkoitus on, että kyseisessä katsomossa hypitään, pompitaan, liehutetaan lippuja ja hakataan rumpuja täysin rinnoin, kertoi Koripalloliiton tapahtuma- ja elämysjohtaja Mika Mäkelä tiedotteessa.

Susijengin edellinen MM-karsintojen kotipeli veti Hartwall Areenan täyteen heinäkuun alussa. Helmikuussa pelattuun Bulgaria-otteluun Helsingin jäähallissa maajoukkue sai houkuteltua paikalle reilut 5200 katsojaa.

Seuraava maajoukkueen kotipeli on harjoitusottelu Latviaa vastaan 31.8. ja MM-karsinnat jatkuvat Bosniaa vastaan 13.9., jolloin Susijengin uusi kotiluola nähdään tositoimissa. Samalla myös Koripalloliiton toimisto muuttaa areenan tiloihin.