Tuttu Susijengi hakee voittoja Ranskasta ja Venäjästä − ”MM-kisapaikkaan yltäminen vaatii täydellistä keskittymistä”

Suomen koripallomaajoukkue lähtee tutulla joukkueella MM-karsintojen jatkolohkon kahteen viimeiseen otteluun Ranskaa ja Venäjää vastaan.

Uusia pelaajia Susijengin ryhmässä edellisiin karsintapeleihin nähden ovat Espanjassa pelaavat Roope Ahonen ja Alexander Madsen. Muuten mukana ovat kaikki MM-karsintoja pelanneet maajoukkuemiehet.

Karsintalohkossa on vielä avoimena yksi paikka MM-kisoihin, jonka kohtalon ratkaisevat Suomi ja Venäjä. Susijengi isännöi torstaina 21.2. Ranskaa Espoossa ja matkaa sen jälkeen mahdollisesti ratkaisevaan vieraspeliin Venäjän Permiin sunnuntaina 24.2.

Venäjällä on yksi voitto Suomea enemmän sekä voitto kahden pisteen erolla maiden keskinäisestä ottelusta. Torstaina itänaapurimme puolestaan kohtaa vieraissa Bulgarian.

− Sanoin pelaajilleni jo edellisen karsintaikkunan jälkeen, että asetelmat helmikuun peleihin lähtiessä ovat herkulliset ja että meidän pitää nauttia joka tilanteesta. Tällaisia tilanteita huippu-urheilijat urallaan odottavat.

− Meidän on kuitenkin joukkueena pysyttävä tiiviisti tässä hetkessä ja keskityttävä yhteen harjoitukseen, yhteen videosessioon ja yhteen otteluun kerrallaan. Jätämme spekulaatiot faneille ja medialle.

− MM-kisapaikkaan yltäminen vaatii täydellistä keskittymistä, vahvaa kollektiivista itseluottamusta ja kykyä pelata joukkueena. Olemme kulkeneet pitkän matkan Euroopan B-divisioonasta pisteeseen, jossa MM-kisoihin yltäminen karsintojen kautta on realismia.

− Näin lyhyellä valmistautumisajalla koheesio on kaikki kaikessa. On selkeä etu, että saamme lähteä karsintaikkunaan pitkälti samalla joukkueella kuin marras-joulukuussa, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi liiton tiedotteessa.

Dettmann kertoi joukkueen julkistuksen yhteydessä myös, että Petteri Koponen ei valitettavasti seurajoukkueensa Bayern Münchenin päällekkäisen euro-ottelun takia ole mukana Ranska-ottelussa, mutta Susijengi saa pelintekijänsä kentälle Permiin, jos MM-kisapaikka on yhä avoinna jälkimmäisessä ottelussa.

Susijengi MM-karsinnoissa Ranskaa ja Venäjää vastaan

Roope Ahonen
Shawn Huff
Mikael Jantunen

Antti Kanervo
Mikko Koivisto
Petteri Koponen

Tuukka Kotti
Carl Lindbom
Alexander Madsen

Erik Murphy
Juho Nenonen
Topias Palmi

Sasu Salin
Ilari Seppälä
Ville Tahvanainen

Jamar Wilson