Wilson ja Lindbom Susijengin mukana Montpellieriin − ”Ranskan iso kalusto on nyt todella iso”

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann otti maajoukkueen sunnuntain MM-karsintapeliin mukaan kaksi pelaajaa lisää, kun Bosnian kaataneen tusinan lisäksi joukkueessa ovat mukana Jamar Wilson ja Carl Lindbom.

Jos itseään Latvia-ottelussa loukannut Wilson on pelikunnossa, hän ottanee Fiifi Aidoon paikan kokoonpanossa. Suomen isot miehet olivat vähissä Bosnia-pelissä, varsinkin Alexander Madsenin virhevaikeuksien myötä, joten saattaa olla, että myös Lindbomille aukeaa paikka kokoonpanossa.

Suomen edellinen peli Ranskaa vastaan päättyi juhlavasti. Susijengi kaatoi vastustajansa EM-kisojen avausottelussa jatkoajalla ja koko täpötäysi Hartwall Areena ulvoi susiemme mukana. Vastaan asettuu jälleen todella kova Ranska, joten Suomen täytyy onnistua pelissään erinomaisesti voiton ottaakseen.

− Ranska pelaa hyvin organisoitua koripalloa. Meidän puolustuspään vahvuuksillemme sopii se, että vastustajan peli ei ole erityisen luovaa, vaan pikemminkin kontrolloitua. Silloin pystymme iskemään heidän hyökkäyspelinsä heikkouksiin erityisen hyvin, valmentaja Lassi Tuovi kertoi Koripalloliiton sivuilla.

− Ranskan uusia pelinrakentajia Andrew Albicya, Jonathan Roussellea ja Paul Lacombea vastaan emme ole pelanneet koskaan aikaisemmin. Pelkästään tämä vaihdos on tuonut uusia ulottuvuuksia Ranskan peliin, Tuovi jatkaa.

− Vastaavasti Ranskan iso kalusto on nyt todella iso. Aiemmat isot miehet Boris Diaw ja Joffrey Lauvergne olivat ennen kaikkea taitopelaajia, nykyisessä Ranskan joukkueessa korinaluspelaajat ovat fyysistä skriinintekijä- ja puolustajajaostoa kuten Moustapha Fall.

Ranska hävisi yllättäen Bulgarialle torstain ottelussaan, mikä osaltaan sekavoitti toisen vaiheen MM-karsintalohkon sarjataulukkoa. Ennakolta ajatellen juuri vieraspeli Ranskaa on Susijengin karsintapeleistä kaikkein vaikeimmin voitettava ottelu.

− Meidän on yhä edelleen oltava vastustajaa fyysisempiä takakentällä puolustaessamme. Hyökkäyksessä meidän on keskitettävä energiamme pallon liikuttamiseen, koska noin isoa joukkuetta vastaan korin alta ei saada ilmaisia pisteitä, Tuovi kertoi.

Joukkueet kohtaavat toisensa sunnuntaina Montpellierissä. Ottelulähetys käynnistyy Yle Areenassa käynnistyy klo 17.50 ja TV2:ssa koostelähetys alkaa klo 18.50.