Punaisia pikkuhousuja ja omistajien nokittelua − Ateenan ikuisten vihollisten cup-ottelu päättyi kesken kaiken

SpirosK photography / https://www.flickr.com/photos/spirosk/

Panathinaikoksen ja Olympiakoksen välinen Kreikan cupin semifinaaliottelu keskeytyi puoliajalla, kun Olympiakos luovutti pelin ja ilmoitti, että he eivät saavu kentälle enää toiselle puoliajalle.

Kierrokset ennen peliä olivat käyneet vielä normaaliakin kuumempana, ja Ateenan kilpakumppanien välit ovat tulisen lämpimät jo keskimääräisessäkin tilanteessa.

Molempien joukkueiden omistajat ja johtajat olivat kuittailleet toisilleen eri medioissa, oli vuodettu salaa nauhoitettuja ääninauhoja ja kinasteltu siitä oliko jollekin pelaajalle jäänyt palkat maksamatta.

Kun Panathinaikos johti ottelua kotikentällään puoliajalla luvuin 40-25, päätti Olympiakoksen johto vetää joukkueensa pois pelistä. Ainakaan ottelukoosteen videolla ei näy mitään sellaista, mikä tällaiseen tilanteeseen pelitapahtumien pohjalta olisi johtanut.

Panathinaikosin omaperäinen omistaja Dimitris Giannakopoulos kävi luovutusvoiton jälkeen asettelemassa vierasjoukkueen vaihtopenkille naisten pitsireunuksiset punaiset pikkuhousut. Giannakopoulos on useaan otteeseen ollut Euroliigan asettamissa pelikielloissa ja häntä on uhattu miljoonasakoilla.

− Olemme pöyristyneitä, emme voi ottaa osaa tähän farssiin. Emme enää kestä tällaista, urheiluviranomaisten pitää tehdä tälle jotain, Olympiakosin GM Christos Stavropoulos kertoi tv-lähetyksessä Eurohoops.net-sivuston mukaan.

− Tämä oli etukäteen suunniteltu juttu. Ilmeisesti he eivät pysty maksamaan pelaajilleen ja he heittivät pyyheen kehään, ja nyt he sanovat, etteivät tykkää tuomareista. Tämä ei ole hyväksyttävää. Voitat tai häviät, mutta teet sen kentällä, aina sanavalmis Giannakopoulos kertoi Eurohoopsille.

Myös NBA:ssa valmentanut Panathinaikos-luotsi Rick Pitino ihmetteli touhua.

− Olen erittäin pettynyt, en koskaan haluaisi nähdä sitä, mitä nyt tapahtui. Ymmärrän asetelman seurojen välillä, mutta pelin pitäisi olla suurempi asia. En pidä viestistä, minkä tämä lähettää, Pitino sanoi.

Koripallo.comin toimitus oli joitain vuosia sitten paikalla Ateenan derbyottelussa ja viimeisimmät käänteet eivät nähdyn valossa ole kovin yllättäviä.