Koripallo.com

1A-divisioona 2020-2021

Viestejä
4
Topo - Kristika…mitä Turussa on oikein noin totaalisen pielessä? Ihan kuin kahden eri sarjan jengit olisivat kohdanneet
 
Viestejä
804
Peliä en katsonut, mutta Kristikalla kolme liigatasoista pelaajaa (Aalto, Hänninen, Sulonen) joista kaikki voivat pelata vielä ihan oikeita minuutteja. Ja on tuossa muitakin ihan nimekkäitä miehiä divariin (mm. Kankaanpää, Kotavuo, Wuorenjuuri) Kummalt tuntuu nuo tulokset
 
Viestejä
45
Ihan mielenkiintoinen ja välillä hyvätasoinen divari tähän saakka. Honka on ollut hyvä ja jatkuukin varmasti hyvänä jos ei nyt vahvistusta kaapata parempiin sarjoihin. Vakuuttavaa peliä. Eiköhän ToPon ja Kristikan ukot voitele niveliä kuntoon vielä tässä vaiheessa kautta. Aika monella joukkueella nuorta voimaa paljon kentällä ja isoissa rooleissa.

Kohtapuoliin kun alkaa sarjatauko liigassa niin varmaan tulee vähän kierrätystä liigapelaajista niillä kenellä se on mahdollista. Eiköhän Pyrintö nosta pohjamudista itsensä kun kotimaiset nuoret ja ainakin joku liigajenkkikin pääsevät pelaamaan divaria. Kouvoilla ainakin sama mahdollisuus. JBA:lla taitaa tie viedä alaspäin.

Tietääkö joku miten nuo kierrätyssäännöt (ylhäältä alas / alhaalta ylös) menevät? Tässähän pitää vähän tarkkailla jo kertoimia :)
 
Viestejä
577
Tietääkö joku miten nuo kierrätyssäännöt (ylhäältä alas / alhaalta ylös) menevät? Tässähän pitää vähän tarkkailla jo kertoimia :)
Ote kilpailusäännöistä:

34§ Seuran edustaminen useassa joukkueessa

Pelaajalla on oikeus saman kilpailuvuoden aikana pelata seuransa muissakin joukkueissa. Pelaaja on edustuskelpoinen alemmalla tai samalla aikuisten sarjatasolla pelaavassa seuransa joukkueessa neljäntenätoista (14) päivänä ylemmällä tai samalla sarjatasolla pelatun ottelun jälkeen.
 
Viestejä
164
0/6-voittosuhteella jumbosijaa pitävällä Pyrintö A:lla kokoonpanossa Pihlajamäki, Devante Foster ja Kion Williams. Palmia ja Kilpistä ei kehdattu pyytää, ehkä sunnuntaina B-divaria?

#aina
 
Viestejä
15
Noilla kilpailusäännöillä ei taida olla paljon merkitystä kun ns. kehityspelaajina on korisliigajenkkejä ja rotaatiopelaajia, jotka hyppivät joukkueesta toiseen vuoropäivinä. Surullista sen sijaan on, että kasvattajaseurana profiloituvan Pyrinnön tarvii kikkailla näin säilyttääkseen edes sarjapaikkansa.
 
Viestejä
804
Perus Pyrintöä, koko seuran yleinen tapa jo minipojissa. Sm-tason pelaajia pistetään alueellisiin 2-divarin peleihin kaikissa junnujen ikäluokissa, sama homma aikuisissa. Säälittävää.
 
Viestejä
1 436
Samaa laulua mitä ennenkin mutta kyllä Suomalaisen koripallon ystävänä harmittaa katsoa Aaltoa divarissa. Olisi niin paljon annettavaa korkeammalla tasolla myös.
Eikö Aalto ollut ns. myöhään herännyt? Kun katsoo miestä kentällä niin onhan se touhu aika persoonallisen näköistä, mutta silti tehokasta. Lahjoja ois varmaan enemmänkin, ja vaikuttaa siltä että ammattimaisesti rakennetulla pohjalla ois paljon pidemmällä. Tilastot on toki aina vaan tilastoja, mutta kyllä noiden perusteella näyttäis että parempaa oppia kentältä (=paremmiltaan) ja parempaa ohjausta kehittymiseen ois tosiaan saanut Korisliigassa. No, vieläkään ei ole liian myöhäistä ottaa askelta ylöspäin, monta vuotta ois vielä aikaa vetää nousujohteisella. Dirressä sitä tuskin on enää tarjolla.
Screenshot 2021-11-20 at 11.45.12.png
 
  • Tykkää
Reaktiot: MK1
Viestejä
15
Kiinnostavia kysymyksiä ilmassa, kun sarjan puoliväli on yhtä lähellä kuin joulu. Onnistuuko Pyrintö kiipeämään maaottelutauoilla liigajenkin selässä tarpeeksi korkealle? Kuinka paljon tämä harmittaa Jyväskylässä? Niin paljon, että hankitaan oma vahvistus? Entäs jos alavireinen HBA onkin keväällä pahnanpohjimmainen? Keksitäänkö liitossa sääntömuutoksia, jottei tulevaisuuden toivojen tarvi hakea vauhtia B-divarista? Ennenaikaista pohdintaa, mutta mielenkiintoista.
 
Viestejä
46
Entäs jos alavireinen HBA onkin keväällä pahnanpohjimmainen? Keksitäänkö liitossa sääntömuutoksia, jottei tulevaisuuden toivojen tarvi hakea vauhtia B-divarista? Ennenaikaista pohdintaa, mutta mielenkiintoista.
HBAn tämän vuoden joukkueessa kiinnittää huomiota se, että aika moni 2003 ikäluokassa Märskyyn lukiolaisiksi valituista nyt 3. vuoden opiskelijoista pelaa muualla kuin HBA:ssa ja siten joukkue koostuu tänä vuonna pääosin nuoremmista pelaajista.
 
Viestejä
3 064
Jos en väärin muista, Lauri Markkasen pelasi HBA;n aikana myös 1 B:ssä.

Korisliigan ja naisten Liigan välinen ero käy melko selväksi kun katselee HBA-joukkueiden menestystä. Naisten liigassa HBA on keskitason joukkue, miesten puolella ollaan yhtä tasoa huonompia.

Miesten Korisliiga on aika kova, liian kova ensimmäisiä vuosiaan HBA:ssa pelaavilla. HBA;n viimeisen kauden pelaajista parhaat voisivat kyllä pelata liigassa. Naiten puolella todella moni HBA;n pelaaja on liigatasoinen.
 
Viestejä
5 555
Onnistuuko Pyrintö kiipeämään maaottelutauoilla liigajenkin selässä tarpeeksi korkealle?
Säännöt on toki sääntöjä, mutta Devante Fosterin peluuttaminen divarissa on naurettavaa ja vaikea sanoa, onko kuudetta kautta liigaa pelaavan Lehtosen peluuttaminenkaan enää ihan sitä, mitä näillä säännöillä haetaan. Williamsin ja paikalleen jämähtäneen Pihlajamäen sinänsä ymmärtää.

Onhan tuossa Pyrinnön pelaajatuotannossa jokin pieni aikalisä menossa, kun muistelee 6-7 vuotta taaksepäin, jolloin kakkosjoukkueen runko ja pistemiehet olivat käytännössä kokonaan omia (ja kovia) junnuja. Perjantain matsissa yksi (!) kaksi omaa kasvattia teki pelitilannekorin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
577
Perjantain matsissa yksi (!) oma kasvatti teki pelitilannekorin.
Eihän se paljoa tilannetta muuta, mutta kumpiko sellaiseksi merkityistä ei ole oikeasti Pyrinnön oma kasvatti? Ja ei kai urheiluakatemiatoimintaa varsinaisesti ole tarkoitettu vain "oman seuran" junnuille?
 
Viestejä
155
Matille tiedoksi että Kion Williams on pyrinnön omakasvatti ja teki perjantaina 17 pistettä. Eikö niitä
lasketa?
 
Viestejä
5 555
Matille tiedoksi että Kion Williams on pyrinnön omakasvatti ja teki perjantaina 17 pistettä. Eikö niitä
lasketa?
Sen juuri laskinkin. Vai mitä tarkoitit?
 
Viestejä
5 555
Eihän se paljoa tilannetta muuta, mutta kumpiko sellaiseksi merkityistä ei ole oikeasti Pyrinnön oma kasvatti? Ja ei kai urheiluakatemiatoimintaa varsinaisesti ole tarkoitettu vain "oman seuran" junnuille?
Ei tietenkään, mutta toisaalta olihan Pyrintö muutamia vuosia sitten seura, joka hävittyjen liigaottelujen otteluraporteissaan laski omien kasvattien pisteet vs. vastustajajoukkueen omien kasvattien pisteet, joten aika kauas on siitä tultu :)

Ja siis tuo ylempi nyt oli vain yleinen huomio. Kuten sanottu, vajaa kymmenen vuotta sitten Pyrba kakkosessa oli todella laaja oma runko. Rasinahot, sukaset yms. olisivat jollain toisella liigapaikkakunnalla tehneet varmasti ainakin jonkinlaisen liigauran. Tämä siis kehuna, ei provokaationa.
 
Viestejä
155
Arttu Pitkänen teki kans 4 pistettä. Akatemia joukkueet on tietysti omille kasvateille, mutta on kyllä
hyvä systeemi pirkanmaalle tuleville opiskelijoille. Onko tässä nyt jotain kateutta ilmassa sieltä nokian
suunnasta?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös