Koripallo.com

Lahti Basketball 2023-2024

Viestejä
5 500
Kuuntelin kasvot käsiini haudattuna tämänpäiväistä Keskelle keksintöä -jaksoa, jossa Palotie perkasi viime viikon pelejä. Loimaata vastaan joukkueelle tuli kuulemma yllätyksenä se, kuinka fyysisesti ja aggressiivisesti Loimaa pelaa. On kuulemma huono mätsi laballe. Kouvoja vastaan yllätyksenä tuli kuulemma liikkuva paikka, jota vastaan oli kuitenkin valmistauduttu pelaamaan. Hyvin high postissa operoivalle pelaajalle olisi kuulemma ollut käyttöä.

Herää kysymys, että minkälaista joukkuetta vastaan laba sitten osaa pelata? Paikkaa vastaan ei osata hyökätä, aggressiivista miespuolustusta vastaan ei osata hyökätä, high postiin ei löydy pelaajaa, kovaa hyökkäysriboihin meneviä pelaajia ei pystytä sulkemaan riboista, pelintekovoimaa löytyy tasan yhden omaa heittoaan koko ajan hakevan takurin verran.
Aika moni asia on joukkueen kasaamisessa ja valmentamisessa mennyt päin seiniä, että tässä vaiheessa kautta ollaan tällaisessa tilanteessa.

Palotie laittoi Kouvot-tappion heikon kaukoheittopelin piikkiin, vaikka yrittikin pehmitellä sanomisiaan. Tuon matsin katsoneena tappio ei kyllä johtunut siitä. Kouvot haki järjettömän määrän hyökkäysriboja, laba teki 3(!) pistettä nopeista, puolustus varsinkin ajoja vastaan oli erittäin heikkoa, heittovalinnat olivat järjestäen surkeita, eikä jenkkien peli-ilme ollut lainkaan sellainen kuin sarjapaikasta pelaavan joukkueen kantavilla pelaajilla pitäisi olla.

Sekavasta pelaamisesta paras esimerkki oli minusta tokan puoliajan hyökkäys, jossa Padgett jostain käsittämättömästä syystä pelasi kaaren takana kulmassa, sai sinne heikon syötön ja menetti pallon antamalla vielä heikomman syötön viereen. En keksi yhtään syytä, miksi Padgett pelaisi paikkaa vastaan kulmassa, koska kaveri ei osaa heittää, ei osaa oikein kuljettaa, eikä ole kovin hyvä syöttämäänkään. Paikkaa vastaan pitäisi periaatteessa pystyä napsimaan hyökkäyslevyjä, mikä myös sattuu olemaan Padgettin suurin vahvuus.

Tämän yksittäisen tilanteen lisäksi Terrellin ja Hendersonin heittoyrityksistä ehkä muutamaa voi pitää hyvinä heittovalintoina. Kaikki muut olivat huonoja (lue vääriä) valintoja, mikä selittää surkean osumatarkkuuden.
 
Viestejä
216
Palotie laittoi Kouvot-tappion heikon kaukoheittopelin piikkiin
Hyvä kirjoitus @jaakko1. Parikin kohtaa mistä ajattelin esittää mielipiteeni, lainaus toisesta.
Kolmosia Kouvolassa yritetty oikein kunnolla 37 kpl, josta onnistumisia vain ja ainoastaan 8 kpl. Tilastoja katsellessa huomaan, että Lahtihan on ollut tällä kaudella kovakin joukkue kaaren takaa. Toiseksi paras onnistumis% ja viidenneksi paras onnistuneiden kolmosten määrässä.

Sitten tuo toinen kohta, jossa vastustaja oli Bisons. Täällä kirjoitinkin joku aika sitten, että voitot keskinäisissä Bisonsille 3-0 ja sain vastaukseksi, että Bisons ei ole sopiva vastus Lahdelle. No ei siinä vielä mitään, mutta jos se (eli luultavasti fyysisyys ja agressiivisuus) tulee valmentajalle yllätyksenä tässä vaiheessa kautta, niin sitten ihmettelen.
 
Viestejä
250
Ongelma, mikä sarjataulukossakin näkyy, lienee se, että Lahti ei ole materiaaliltaan sarjaan kovin hyvä joukkue. Itse kun en lähtökohtaisesti toivo Palotien epäonnistumista niin en tuota podcastinkaan sisältöä kuullut ihan noin kärjistettynä, toki siihen vaikuttaa myös ettei Lahti ole minulle sydämen asia.
 
Viestejä
425
Ongelma, mikä sarjataulukossakin näkyy, lienee se, että Lahti ei ole materiaaliltaan sarjaan kovin hyvä joukkue.
Näin se vaan menee....Luulisi että kun kotimaiset on tiedossa niin pystyttäisiin valitsemaan heidän ympärilleen vaadittavat jenkit. Elin ehto sarjassa on että aluksi kova sentteri ja pointti. Näillä mennään jo aika pitkälle.
Jos valkuksi valitaan kokematon Cooman , joka pääosin valitsee jenkit niin en yhtään ihmettele missä tilanteessa ollaan. Ainoastaan Clearyn luokittelen "vahvistukseksi" tällä hetkellä. Muiden otteet lähinnä divari-kamaa. Sarja-tilanne sen valitettavasti näyttää.
Ei Palotiekään pysty ihmeitä tekemään tuolla ryhmällä.
5 matsia aikaa saada muutama voitto, joka saattaa jopa riittää säilyttämään liiga-paikan.
Miten joukkue saataisiin suorittamaan yhdessä sitä duunari-korista, joka on ollut Lahden motto jo vuosia ?
Lopuista voitettava ainakin 2-3 ja vikalla kierr. vastassa Bisons Loimaalla.
 
Viestejä
5 500
Pyrinnön sulaminen biisoneita vastaan oli katastrofaalinen asia laban kannalta. Nyt on sitten pakko voittaa matsit. Mielellään kaikki loput ottelut.
 
Viestejä
167
Melko säälittävää ollut Lahden hommat, kun ainoa toivo laitetaan siihen, että joku toinen joukkue pelaisi paskasti ja häviäisi. Olisi ollut niin paljon selkeämpää pelata itse silleen, ettei tarvitse kyttäillä muiden tekemisiä.
Kuten aiemmin todettu niin katastrofin siemenet kylvettiin jo alkukesällä-23..
 
Viestejä
220
Pyrinnön sulaminen biisoneita vastaan oli katastrofaalinen asia laban kannalta. Nyt on sitten pakko voittaa matsit. Mielellään kaikki loput ottelut.
Joko Kaarinasta tuttu "heitetään kilpaa kolkkeja eikä puolusteta ollenkaan" -pelikirja on rantautunut Lahteen pääkoutsin mukana? Odotamme innolla!
 
Viestejä
5 500
Vieläkö tuota Hendersonia raahataan mukana? Jos Padgett on hajalla, niin ymmärrän. Muuten ei riitä ymmärrystä. Ei riitä taso näihin peleihin.
 
Viestejä
535
Vieläkö tuota Hendersonia raahataan mukana? Jos Padgett on hajalla, niin ymmärrän. Muuten ei riitä ymmärrystä. Ei riitä taso näihin peleihin.
Pakko sanoa että tätä itsekin ihmettelen. Melko itsepintaisesti Palotie pitää kiinni tästä Hendersonista. Padgett olisi varmasti ollut tarpeen Akwuba & Buffen -duon kanssa.

Mielestäni Walker ei tuo mitään sen erikoisempaa kuin Padgett, joten ihmettelen toisaalta myös hänen automaattista paikkaansa kokoonpanossa. Ihan sama vaikka olisi ”vähän toistoja kahdella isolla pelaajalla”, niin luulisi näiden kahden herran mahtuvan kentälle samaan aikaan.

Nyt raahaavat mukanaan Hendersonia, joka on vain huonompi Terrell.
 
Viestejä
5 500
Tää liigataival kaatui valmentajavalintoihin ja nyt tällä kaudella Clearyn varaan rakentamiseen. Ei tää joukkue tästä nouse, koska peli-ilme on näin aneeminen näin isoissa matseissa.
 
Viestejä
17
Tämän kolmivuotisen korpivaelluksen jälkeen on Hyvä ottaa happea ja tehdä uusi tuleminen. Tässä tulevassa parin vuoden divari keikassa ei ole yhtään mitään hävettävää. Samat katsojat (n 800) käy edelleenkin katsomassa. Nyt vaan reippain mielin uutta kohti. Palotie mielestäni saa jatkaa.
Oon messissä. Divarissa tai liigassa. Oon ollut mukana 90-luvulta saakka.
Namika ja Laba syämmes ❤️
 
olin paikan päällä kun satun lähistöllä asumaan ja ei Ruudusta viitsinyt katsoa...on kyllä ihme että Palotie on itämaan tietäjä statuksen koristyyppi, mutta Lahden systeemit ei tuota yhtään helppoa koria, ei ensimmäistäkään. Kaikki korit 1 vs 1 tai kaarelta syöttelyä

t: Slerba
 
Viestejä
445
Paikallinen sanomalehti kertoo
"Putoajan paikalle jämähtäneet lahtelaiset tarvitsevat lopuista peleistään yhden voiton enemmän kuin edellä menevä Loimaan Bisons"
Eikös tuossa tapauksessa Lahti ja Bisons olisi vasta tasapisteissä ja silloin Bisons säilyy?

No juu, Bisons ketjussa tätä käydäänkin läpi :D
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
330
Kyllähän tässä Tampereella ja Lahdessa pitää vähän katsoa peiliin, että miksi kausi on mennyt näin ja vastaavan budjetin Korihait ja Nokia taasen ovat onnistuneet.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös