Kansanedustaja-Kaunisto ja Kouvot marssivat välieriin

Kouvolan Kouvot nappasi kolmannen voiton Tampereen Pyrinnöstä ja matkaa Korisliigan välieriin puhtaalla pelillä. Päivä oli muistojen täyteinen varmasti varsinkin Kouvojen Ville Kaunistolle (9/9), joka aiemmin päivällä tuoreena kansanedustajana osallistui valtiopäivien avajaisiin.

Pyrintö − Kouvot 78-83
Ottelun tilastot

Kolmas ottelu jatkui samalla kaavalla kuin kaksi edeltävää. Pelit olivat tiukkoja taktisia taistoja, joissa myös fyysisellä pelillä oli iso rooli. Ja tässä Kouvot oli selvästi Pyrintöä vahvempi, vaikka kaikki kolme peliä olivat tasaisia koetoksia.

Koko Kouvojen aloitusviisikko suoritti omalla, korkealla tasollaan. Takamies David Gonzalvez (17/5s) oli vieraiden ykkösmies, tietysti Kauniston ohella. Kokenut pelimies sai peliaikaa yli puoli tuntia samana päivänä, kun hänen kautensa kansanedustajana alkoi.

Pyrintö oli jälleen vaikeuksissa isokokoisemman vieraansa kanssa, eikä vastauksia Kouvojen taktiseen paremmuuteen vieläkään löytynyt. Sentteri Kevin Johnson (22/13/3s) oli tamperelaisten ykköspelaaja niin kauden päätöspelissä kuin koko ottelusarjassa.

– Suuri syy tappioon oli tuo moppitukka [Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen] tuossa vieressä. Hän on erinomainen taktisissa muutoksissa. Kouvot oli vaikeuksissa, kun tänään tuplasimme puolustuksessa, mutta he olivat keksineet keinot toisella puoliajalla. Menetimme kolmannella neljänneksellä hyökkäyspelaamisen kontrollin, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi Aamulehdelle.

– Tiukalla hetkellä Kouvojen suoritusvarmuus ja kurinalaisuus oli parempaa ja tasaisempaa kuin meillä. Meillä ne heittelehtivät enemmän, Toiviainen sanoi.

– Tampereella on menossa murros, jossa tamperelaiset pelaajat haluavat jatkaa täällä. Näen katsomossa täällä kymmeniä valmentajia, jotka tekevät pohjatyötä. Ulkoapäin meininki näyttää hyvältä. Tampereen Pyrintö on mielestäni Suomen paras koripalloseura. Sitä ei tämä sarja muuta, vaikka mestaruuksien jälkeen odotusarvot ovatkin korkealla, Lehtonen kertoi Aamulehdelle.

Korisliigan muissa otteluissa Salon Vilpas marssi BC Nokian yli helposti välieriin otteluvoitoin 3-0 ja voittamalla kolmannen pelin 114-87. Samoin puolustava mestari Karhubasket varmisti Kauhajoella paikkansa mitalipeleissä peräti 40 pisteen voitolla Helsinki Seagullsista 108-68.

KTP otti toisen voittonsa Katajasta ja ainoa vielä kesken oleva puolivälieräsarja on kotkalaisille katkolla lauantaina.